19 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

Dorința deputatului ALDE, Calotă Ică: românii din străinătate să se întoarcă acasă

După 26 de ani de „democraţie originală” şi la 9 ani de la intrarea în Uniunea Europeană, România rămâne ţara cu cele mai înalte niveluri de sărăcie din UE, iar în ceea ce priveşte dotările edilitare şi gospodăreşti, ţara noastră se compară mai degrabă cu ţările din Africa. De altfel, lipsa infrastructurii şi a locurilor de muncă reprezintă principalele cauze ale subdezvoltării, în general, şi a sudului ţării, în special. La acestea se adaugă dezindustrializarea, fărâmiţarea terenurilor agricole, dotarea tehnică necorespunzătoare, o forţă de muncă îmbătrânită şi necalificată pentru o agricultură modernă şi eficientă.

Pentru a nu muri de foame în case, mulți români au ales calea Occidentului. Au renunțat la familie, copii, prieteni pentru o pâine mai albă. Și au tot plecat. Nimănui nu i-a păsat. Din contră. Autoritățile, în frunte cu guvernatul BNR, Mugur Isărescu, își frecau mâinile atunci când ”căpșunarii” trimiteau bani în țară. Putem spune că au plecat atât de mulți români încât acum sunt domenii în care se înregistrează deficit de personal. Sigurii care se pare că au înțeles această problemă sunt reprezentanții ALDE. Aceștia își doresc să-i aducă pe români înapoi în țară.

”Programul nostru de guvernare se numește România, a șaptea putere a Europei. Ca populație și ca suprafață noi suntem pe locul șapte. Dar nu suntem și a șaptea putere economică. Noi, ca liberali, ne propunem să devenim a șaptea putere economică a Europei.

ica-calota-2

Resursele umane nu sunt puse foarte bine în valoare și cred că un guvern în care ALDE să-și lase amprenta poate face ca România se devină a șaptea putere. Pentru asta trebuie, în primul rând, reșezată și simplificată legislația. Trebuie schimbată Constituția României, pentru că sunt instituții care nu știu ce au de făcut. În al doilea rând, forța de muncă trebuie ajutată să se reîntoarcă în România și pentru asta, sistemul de sănătate și educația trebuie reașezate pe niște valori corecte”, a declarat președintele ALDE Teleorman, Calotă Ică Florică.

Scăderea taxelor și impozitelor, creștere economică și crearea de locuri de muncă

Pentru ca țara noastră să devină o forță în Uniunea Europeană este nevoie de investiții. Românii trebuie sprijiniți să-și deschidă firme, să creeze locuri de muncă, iar banii să circule.

ALDE propune măsuri liberale și asta vizează, în primul rând, scăderea taxelor și impozitelor, reinvestirea profiturilor realizate, creșteri economice și crearea locurilor de muncă.

”Urmărim în mod special readucerea forței de muncă bine calificate în România. Vom propune o serie de facilități pentru firmele din România care să aducă forța de muncă înapoi și să contribuie la dezvoltarea României.

În timpul guvernării Tăriceanu a existat o creștere economică asemănătoare cu cea de acum și oamenii au simțit într-adevăr. S-au mărit pensiile, s-au mărit salariile și ne aducem aminte de acea perioadă. Guvernul Cioloș, deși creșterea este foarte bună, se opune tuturor creșterilor de salarii și pensii”, a mai spus deputatul Calotă.

Călin Popescu Tăriceanu, candidat la președinție, susținut de PSD și ALDE

Înțelegerea dintre PSD și ALDE este una simplă. Cei din ALDE îi ajută pe social-democrați să formeze o majoritate în Parlament și astfel să desemneze premierul, iar lor le revine un fotoliu de vicepremier. Mai mult decât atât, conducerea social-democrată este de acord ca la alegerile prezidențiale de peste 3 ani să-l suțină pentru funcția de președinte al României pe Călin Popescu Tăriceanu.

”Dacă vom face o majoritate cu PSD, aceștia vor desemna premierul și ALDE va da vicepremierul, iar peste 3 ani de zile, când vor fi alegerile prezidențiale, candidatul va fi de la ALDE. Călin Popescu Tăriceanu va fi candidatul pentru prezidențiale susținut de PSD și ALDE”, a completat liderul ALDE Teleorman.

Targetul ALDE Teleorman: un deputat și un senator

Un deputat și un senator. Asta și-a propus conducerea ALDE Teleorman la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pentru a atinge acest obiectiv trebuie ca filiala județeană să se mențină pe poziția a 12-a pe țară.

ica-calota-1

”Targetul pe care noi ni l-am propus este un deputat și un senator. Eu cred că noi vom reuși să scoatem un deputat, iar un senator va intra la redistribuire. Și dacă noi ne menținem pe locul 12 pe țară, așa cum am fost la alegerile locale, există toate șansele să scoatem și un senator. Deci șansele noastre de a scoate senator sunt reale. Depinde și de scorul pe care îl vom obține și eu sper că va fi necesar pentru a scoate un senator”, a spus președintele ALDE Teleorman, Calotă Ică.

Numai candidați din județul Teleorman

Pentru a obține rezultatul vizat, cei din ALDE Teleorman s-au gândit și la cum vor aborda campania electorală. Vor încerca să stea departe de atacurile adversarilor politici și se vor axa mai mult pe discuțiile cu teleormănenii.

”Vom merge să prezentăm programul cât mai multor oameni și vom încreca să le explicăm ce putem face. Nu vom promitem lucruri irealizabile. Vom vorbi despre lucrurile care chiar îi interesează pe oameni, în special cele din agricultură, dar nu numai”, a mai spus președintele ALDE Teleorman.

Acest lucru îl vor face cei 7 candidați pentru Camera Deputaților, dar și cei 4 desemnați pentru un fotoliu de senator.

Potrivit liderului județean al partidului, toți candidații ALDE la alegerile parlamentare sunt născuți și trăiesc în județul Teleorman.

Calotă Ică Florică este cel care deschide lista partidului pentru Camera Deputaților. Pe aceeași listă îl regăsim și omul de afaceri Aurel Cinzacă, dar și pe vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Virgiliu Cocoșilă. De asemenea, tot pentru un fotoliu de deputat candidează și Eugen Mirea, Valeriu Florin Purcea, Ion Vasile Mocanu și Silvia Mihaela Nedelcu.

În privința candidaturilor pentru Senatul României, lista este deschisă de fostul vicepreședinte al ANPC, Samuel Calotă. Pe poziția a doua se regăsește Victor Ivan. Lista este completată de Marilena Emilia Marin și Doru Marius Slobozeanu.