23 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

liviu dragnea

DNA pune ”plasa” pe apropiații lui Liviu Dragnea

Adrian Ionuț Gâdea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru abuz în serviciu. În același dosar este urmărit penal și Mircea Dumitrescu, administrator public al județului Teleorman. Cel din urmă este acuzat de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Adrian Gâdea și Mircea Dumitrescu, în atenția DNA

Se strânge lațul în jurul oamenilor lui Liviu Dragnea. Doi apropiați ai săi, Adrian Gâdea și Mircea Dumitrescu sunt urmăriți penal de procuroii DNA.

Procurorii anticorupție precizează că, în luna ianuarie 2014, Adrian Ionuț Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Mircea Dumitrescu, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu ar fi îndeplinit acte prevăzute în dispozițiile legislației primare, fapt ce ar fi condus la încheierea cu o societate comercială și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect părți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

liviu dragneaO insulă și un braț al Dunării au trecut în administrarea CJ Teleorman

Concret, arată DNA, aceste contracte ar fi fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la prețuri de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună și 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.

“Scopul acestora era darea suprafețelor respective în folosința temporară a locatarului pentru creșterea peștelui în regim natural, fără furajare, pentru pescuit sportiv și agrement, interzicându-se desfășurarea oricăror altor activități”, arată DNA.

Potrivit anchetatorilor, respectivele contracte ar fi făcut obiectul controlului financiar preventiv, viza fiind acordată în aceeași zi, 16 ianuarie 2014, de către Nela Dorica Iordan, inspector în cadrul Serviciului Financiar Contabilitate, în condițiile în care aceasta cunoștea modalitatea de încheiere a acelor documente.

“Prin aceste demersuri a fost cauzată o vătămare a intereselor publice, legitime ale CJ Teleorman, totodată, fiind obținut un folos necuvenit de către beneficiarii contractelor, reprezentat de dobândirea imobilelor respective”, se menționează în comunicat.

liviu dragneaLacul Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea

Lacul Belina este, locul de pescuit preferat al liderului PSD, Liviu Dragnea. Pe vremea în care erau în relații bune, Liviu Dragnea s-a fotografiat cu Sorin Grindeanu chiar pe malul lacului, în timp ce erau la pescuit.

În noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin hotărâre de Guvern insula Belina, lacul Belina si bratul Pavel din administratia Apelor Romana in administratia CJ Teleorman. Guvernul si-a motivat atunci transferul prin dorinta Consiliului Judeţean de a dezvolta turistic zona, prin constructia unui complex cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, dar şi a unei tabere cu plajă. Lucru care nu s-a întâmplat până în prezent.