20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

bursa locurilor de muncă

Dezastru în economia din Teleorman! Peste 1800 de persoane au locurile de muncă suspendate

Date îngrijorătoare în județul Teleorman. În primele 15 zile ale acestei luni, 413 angajatori au depus documentatia pentru 2610 angajați ale caror contracte de muncă au fost suspendate ca urmare a reducerii sau întreruperii temporare a activității, pe perioada stării de urgență.

Tot mai multe afaceri își închid porțile. Potrivit uni informări a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Teleorman, începand cu data de 01.04.2020, un număr de 413 angajatori au depus documentația pentru 2610 angajați ale caror contracte de muncă au fost suspendate ca urmare a reducerii sau întreruperii temporare a activității.

Documentele transmise au fost în totalitate verificate pentru respectarea realităţii, legalităţii şi conformităţii. În urma verificărilor, 353 de angajatori, însemnând 1839 persoane angajate, au avut documentația corectă. Pentru aceștia s-au întocmit ordine de plată care au fost depuse azi 15.04.2020 la Trezoreria Alexandria în vederea decontării în conturile indicate de angajatori.

Pentru cei care au contractele de muncă suspendate, statul va plăti șomajul tehnic, până la 75 la sută din salariul mediu brut.

Inspectorii AJOFM Teleorman au sesizat documentație incorectă/incompletă sau neconformă pentru 60 de angajatori. Aceștia au solicitat clarificări pentru remedierea neconcordanțelor identificate în vederea emiterii ordinelor de plată și pentru aceștia.

SINGURA modalitate de transmitere a documentației pentru plata șomajului tehnic este încărcarea pe platforma aici.gov.ro