15 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

ica calota

Deputatul Ică Calotă a revenit în PNL! Ludovic Orban a făcut anunțul

Mutări de ultim moment pe scena politică. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, în ședința Biroului Executiv, înscrierea în PNL a 4 parlamentari ALDE. Este vorba despre deputații Toma Petcu, Calota Florica Ica, Ion Tabugan și Marius Gheorghe Surgent.

În urmă cu doar o săptămână, deputatul de Teleorman, Ică Calotă, preşedintele ALDE Teleorman, a declarat că aproximativ 10-15 deputaţi ai formaţiunii vor părăsi partidul.

“Suntem 23 de parlamentari, dintre care minim 12 şi maxim 16 parlamentari vom pleca din ALDE”, a afirmat Calotă.

Principala nemulțumire a parlamentarilor este legată de intenția lui Călin Popescu Tăriceanu de a se alia cu partidul lui victor Ponta, un partid de stânga.

“După ce ALDE a votat împotriva guvernului Dăncilă şi a votat guvernul Orban, preşedintele ALDE se îndreaptă spre PSD şi Pro România. De ce am mai făcut mişcarea asta cu ungerea PNL, dacă acum încercăm să ne întoarcem unde am fost? Eu nu o să pot să mai fac vreodată o alianţă cu PSD. Mi-a ajuns una “, a declarat Calotă.

Acesta a mărturisit redactorilor TRNews că nu a luat încă o decizie cu privire la formațiunea politică la care se va duce, dar un lucre este sigur: ”va fi un partid de dreapta”.

”Am fost 25 de ani în PNL şi aproape 6 ani în ALDE. Nu aș putea merge niciodată într-un partid de stânga. Atât eu cât și ceilalți colegi care vom pleca am fi dispuşi să mergem în PNL, dar deocamdată trebuie să discutăm”, a încheiat deputatul.