20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Deputat PNL Teleorman, Costel Barbu: Eurostat confirmă eficacitatea politicii economice adoptate de Ludovic Orban în 2020

Deputatul PNL de Teleorman, Costel Barbu laudă guvernul condus de Ludovic Orban. Potrivit acestuia, chiar și Eurostat a confirmat eficacitatea politicii economice adoptate de Ludovic Orban în 2020.

”Eurostat recunoaște că România a avut, în trimestrul IV, comparativ cu trimestrul III, cea mai mare creștere, cu 4,8%, a PIB înregistrată de un stat membru al Uniunii Europene în 2020, anul cu cea mai puternică provocare economică pe fondul pandemiei.

Cifrele confirmă, dincolo de orice dubiu, că măsurile luate de Guvernul Ludovic Orban în 2020 au fost eficiente în a susține economia și a salva locurile de muncă.

Politica economică liberală a anului 2020 i-a asigurat României un loc de top, performând, în timp ce economia din zona euro a suferit o scădere de 0,7%, iar economia Uniunii Europene, în ansamblu, a înregistrat un declin de 0,5% în trimestrul patru față de trimestrul trei.

Datele publicate de Eurostat arată că România a înregistrat creșteri consecutive ale PIB în ultimele două trimestre din 2020: +4,8% în trimestrul IV, după +5,6% în trimestrul III, fapt ce confirmă „revenirea în V” a economiei românești, precum și justețea măsurilor luate, în 2020, de Guvernul PNL pentru susținerea întreprinzătorilor, a locurilor de muncă și de creștere a volumului de investiții în economie”, spune deputatul PNL, Costel Barbu.

Singurele creşteri au fost în Portugalia şi Lituania (ambele cu 2,1%) şi Polonia (1,3%), iar cel mai sever declin a fost în Luxemburg (minus 15,8%), Germania (minus 11,2%) şi Franţa (minus 7,3%).

România a înregistrat în august o scădere anuală de 3,4% a producţiei industriale, după un declin de 7,4% în iulie.