19 septembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

zimnicea

Crește rata incidenței în Teleorman! Zimnicea a depășit 9 la mie

Cel mai sudic oraș al țării a ajuns la o incidență de peste 9 cazuri de îmbolnăvire la mia de locuitori. Locuitorii din Zimnicea au interdicția de a părăsi domiciliul după ora 20:00 în fiecare zi a săptămânii, iar programul operatorilor economici a fost redus.

Orașul Zimnicea este, în acest moment, localitatea din Teleorman cu cel mai mare număr de infectări cu Sars-CoV2 raportat la mia de locuitori, ajungând, astăzi, la 9,31 la mie. Municipalitatea zimniceană pune aceste cifre pe seama faptului că, în ultima perioadă, în oraș au fost efectuate mai multe teste pentru Covid-19.

Acest lucru înseamnă că, la Zimnicea, se impun, în acest moment, restricții de circulație pentru cetățeni, care nu mai pot ieși din case după ora 20:00 decât cu motive întemeiate, iar operatorii economici își închid activitatea la ora 18:00, în fiecare zi a săptămânii. În aceeași situație este, în acest moment, și comuna Vârtoape, în care rata de îmbolnăvire este de 8,47 la mie.

Între timp, Centrul de Vaccinare de la Zimnicea funcționează normal, iar săptămâna trecută municipalitatea a efectuat prima plată a personalului care deservește Centrul de Vaccinare.

În județul Teleorman sunt, în acest moment, 14 localități în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori, iar printre acestea se află și Alexandria, reședința județului.