Copilul căzut în puț va fi externat! A răspuns bine la tratamente și și-a revenit

Copilul căzut în puț va fi externat

Copilul căzut în puț va fi externat. Asta, în ciuda faptului că medicii nu îi dădeau mari șanse de supraviețuire.

Copilul căzut în puț va fi externat. Medicii nu îi dădeau mari șanse

După ce a stat captiv aproape 11 ore în puțul în care a căzut, medicii erau îngrijorați că ar putea face o infecție puternică la plămâni, din cauză că a inhalat apă murdară.

Cu toate acestea, Dănuț pare că s-a născut a treia oară. După două săptamâni de la nenorocirea care era să-l coste viața, copilul se simte bine, mănâncă, râde, se joacă și vorbește.

A suferit un stop cardio-respirator

Din cauza condițiilor improprii din fântână și a numărului mare de ore petrecute acolo, Dănuț nu a primit mari șanse de supraviețuire.

Mai mult, după ce a fost scos din fântână, copilul a suferit un stop cardio-respirator chiar în ambulanță, în drum spre București. A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Grigore Alexandrescu din Capitală și de acolo la Terapie Intensivă. A fost intubat și ventilat mecanic, pentru că plămânii aveau probleme.

Acum este în stare foarte bună

Acum, însă, Dănuț este în stare generală bună, chiar foarte bună.

”E normal, mănâncă, se joacă, a răspuns la tratament, nu mai are nevoie de antibiotic. Evoluția a fost bună. Areușit să ajungă în secția de Pediatrie, de unde acum se exeternează” a declarat, la un post de televiziune, unul din medicii care l-au tratat pe Dănuț.

A căzut în puțul din propria curte

Dănuț, un copil de nici 2 ani, a căzut într-o fântână de peste 20 de metri adâncime. Nenorocirea s-a produs în localitatea Balta Sărată. Copilul a rămas nesupravegheat și a mers singur la fântână pentru a bea apă. A găsit un scaun pe care s-a urcat și a alunecat în gol.

Părinții au observat lipsa micuțului și au încremenit atunci când l-au auzit plângând din fântână. Au anunțat echipele de intervenție, care au făcut eforturi să-l scoată pe micuț în viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *