29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

avertizare de la meteorologi caniculă

S-a anunţat COD ROŞU de caniculă: iată 5 soluţii RAPIDE de răcorire a casei!

Meteorologii au anunţat o vara caniculară, cu zile în care temperaturile pot depăşi chiar şi 40 de grade în termometre. De aceea, este obligatoriu să te pregăteşti temeinic şi să-ţi iei câteva măsuri de precauţie, pentru a putea face faţă cu brio zilelor toride ale verii acesteia.

caniculă

Dacă în materie de piese vestimentare potrivite temperaturilor de afară este simplu de dedus care sunt cele mai potrivite, când vine vorba de confortul în propria locuinţă, lucrurile se complică puţin. De aceea, pentru a rezista eroic valului de căldura de afară, urmăreşte sfaturile de mai jos şi ţine cont de ele, întrucât sunt mai mult decât utile pe o vreme ca aceasta.

Iată cum să faci faţă temperaturilor ridicate vara asta:

1. În primul rând, se impune instalarea rapidă a unui aer condiţionat.

Montează şi tu unul şi setează temperatura confortabilă pentru tine. Este indicat să optezi pentru un model care are inclusă opţiunea Self Clean, prin intermediul căreia aerul pe care îl vei respira va fi mereu curat, fără bacterii. Un astfel de aparat vei găsi aici https://www.rombiz.ro/aparate-de-aer-conditionat/, aşa că grăbeşte-te să îţi achiziţionezi şi tu unul. Totuşi, nu neglija nici celelalte aparte electrocasnice disponibile în magazin. Aruncă o privire pe acele electrocasnice incorporabile în oferta ROMBIZ.RO şi vei fi surpins de propunerile prezentate.

caniculă

2. Montează un ventilator în camera în care ţi se pare că este cel mai cald.

În cazul în care locuieşti la casă şi deţii o curte, poţi amplasa şi ventilatoare care eliberează vapori de apă. Acestea au rolul de a da senzaţia de răcoare, iar tu te vei simţi minunat, indiferent de temperatura înregistrată afară.

3. Amplasează desupra fiecărei ferestre copertine retractabile, din pânză.

Sunt foarte utile vara, aşa că mergi şi achiziţionează-le de la orice magazin de bricolaj din zonă. Le poţi monta de unul singur, aşa că nu mai amâna procesul.

caniculă

4. Acoperă toate geamurile expuse la soare cu hârtie albă.

Fixează-le la exterior, cu bandă lată de scotch. De asemenea, o altă soluţie la fel de simplă poate fi şi montarea unor folii reflectorizante, transparente, pe exteriorul ferestrelor.

5. Scoate din priză toate aparatele electronice şi electrocasnice pe care nu le foloseşti, mai ales în perioada orelor de vârf, căci acestea din urmă degajă foarte multa căldură. Alege să găteşti dimineaţa ori seara, pentru a evita eliberarea căldurii de la aragaz, cuptor cu microunde sau plită. De asemenea, să ştii că şi becurile degajă, la rândul lor, foarte multă căldură, aşa că ar fi indicat să optezi pentru cele cu led.

Iată 5 sfaturi ESENŢIALE pe care să le ai în vedere, dacă îţi doreşti să te bucuri de confort în propria locuinţă. Fără îndoială, doar aşa vei putea să faci faţă caniculei copleşitoare de afară.