27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

cod portocaliu

Cod Portocaliu de vremea severă! Alexandria este vizată de atenționare

Răul abia acum începe! Meteorologii au emis o nouă atenționare de vreme rea pentru județul Teleorman. Codul galben și-a schimbat culoarea în portocaliu.

Cod portocaliu de vreme severă

Codul Portocaliu este valabil o oră. Între ora 18:30 – 19:30 și vizează localitățile: Alexandria, Videle, Băbăița, Blejești, Botoroaga, Bujoreni, Cosmești, Crevenicu, Drăgănești-Vlașca, Frăsinet, Gălăteni, Gratia, Măgura, Mereni, Moșteni, Nanov, Olteni, Orbeasca, Poeni, Purani, Sârbeni, Siliștea, Talpa, Vitănești; Județul Giurgiu: Bolintin-Vale, Bucșani, Bulbucata, Buturugeni, Clejani, Crevedia Mare, Găiseni, Ghimpați, Iepurești, Letca Nouă, Mârșa, Roata de Jos, Vânătorii Mici.

În aceste zone se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, grindină de dimensiuni medii și mari, averse ce vor depăși 30-35 l/mp.

Recomandări pentru vreme rea

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, al căderilor de grindină sau al descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populației din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.