21 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

vânt ploaie avertizare cod galben

Cod PORTOCALIU de ploi abundente pentru județul Teleorman

Ploi abundente sunt anunțate pentru județul Teleorman până vineri seară la ora 21. Vor fi perioade cu ploi abundente și în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…70 l/mp.

În acest moment, alături de autoritățile locale și cele din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, pentru gestionarea unor posibile evenimente negative generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate de „COD PORTOCALIU”, peste 150 de pompieri militari teleormăneni sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației cu mijloacele tehnice de intervenție din dotare. Sunt pregătite 2 motopompe de mare capacitate, 6 motopompe remorcabile, 28 de motopompe transportabile, 21 de autospeciale de lucru cu apă și spumă cu echipamente pentru evacuarea apei, 7 camioane, 11 ambarcațiuni de salvare, 21 de motofierăstrae cu lanț, un container suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat și două containere multirisc.

Urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților și ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, este recomandat ca pe timpul căderilor de grindină și vijelii să vă adăpostiți în locuințe sau alte spații care asigură protecția. Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, autoturismele trebuie parcate în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

În cazul unei situații de urgență reale, cetățenii sunt sfătuiți să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!