Cod galben de ninsori însemnate cantitativ! Teleormanul este vizat

Cod galben de ninsori Revin ninsorile și viscolul în Teleorman

Cod galben de ninsori în Teleorman! Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenționare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ. Atenționarea intră în vigoare în această seară.

Cod galben de ninsori

”În intervalul 21 ianuarie, ora 20.00  – 22 ianuarie, ora 11.00, în județele Caraș-Severin, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea, și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Alba, Brașov, Dâmbovița și Prahova vor predomina ninsorile, în general, însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă”, anunță ANM.

Cod galben de vânt puternic

Totodată, în această după-amiază, în județul nostru intră în vigoare și o atenționare Cod galben de vânt puternic.

”În intervalul 21 ianuarie, ora 16.00 – 22 ianuarie, ora 22.00 precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Până în dimineața zilei de luni (22 ianuarie), în Dobrogea vor predomina ploile, iar în Banat, Crișana, sudul Olteniei, precum și în sudul și estul Munteniei vor fi precipitații mixte. În celelalte regiuni, în cursul zilei de luni (22 ianuarie) și în sud și sud-est vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă.Temporar vântul va avea intensificări în vestul și sudul teritoriului, cu viteze de 45…55 km/h”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Temperaturile scad tot mai mult

Ninsoarea și vântul vin, evident, împreună cu temperaturi scăzute. Conform prognozei meteo din acest moment, săptămâna care începe ne va aduce temperaturi diurne de cel mult 2 grade Celsius, în Alexandria.

În ceea ce privește nopțile, acestea vor deveni, și ele, din ce în ce mai friguroase. În noaptea de miercuri spre joi, de exemplu, se prognozează că în Alexandria mercurul din termometre va indica -8 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice,  va actualiza mesajele și atenționările meteo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *