Clinică orodentară cu servicii gratuite pentru elevii din Alexandria

Clinică orodentară cu servicii gratuite pentru elevii din Alexandria stomatologie

 

Clinică orodentară cu servicii gratuite pentru elevii din Alexandria. La Alexandria funcționează, de aproximativ două săptămâni, prima și singura clinică orodentară din țară destinată elevilor. Centrul, unic la nivel național, oferă elevilor înscriși în unitățile de învățământ din reședința județului Teleorman asistență medicală stomatologică gratuită, dar și tratamente gratuite.

Elevii din Alexandria au probleme cu dantura

O astfel de inițiativă, venită din partea unui medic stomatolog, este cât se poate de utilă, în condițiile în care România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește sănătatea orodentară. Iar tinerii alexăndreni nu fac nicio excepție. Aproape 90 la sută dintre ei au o sănătate orodentară precară. O spune chiar medicul stomatolog Ionel Andrei care, atunci când a realizat gravitatea situației, a demarat un proiect de înființare a unui centru medical orodentar destinat în exclusivitate elevilor din Alexandria. Astăzi, după ani de încercări, clinica orodentară pentru elevi este funcțională și oferă copiilor și tinerilor alexăndreni asistență medicală stomatologică gratuită dar și tratamente gratuite. Clinică orodentară cu servicii gratuite pentru elevii din Alexandria stomatologie

Clinică orodentară cu servicii gratuite pentru elevii din Alexandria

Tinerii din Alexandria spun că au evitat de multe ori cabinetele stomatologice de teamă și au apelat la tratamente de specialitate doar atunci când situația devenise critică. La clinica orodentară, însă, tratamentele sunt temporizate, atunci când este cazul, astfel încât pacienții să nu simtă durere. Centrul medical de profilaxie orodentară dispune, printre altele, de un cabinet de consultații modern și dotat corespunzător, cabinet pentru tratamente, sală de sterilizare, laborator dentar și un cabinet de ortodentiție. În primele zile de funcționare, medicii din centru au efectuat  14 consultații și 60 de tratamente terapeutice. În total, aproximativ 9.500 de elevi și preșcolari alexăndreni pot beneficia de serviciile gratuite oferite de clinică. Investiția a costat peste 590.000 de lei.

2 thoughts on “Clinică orodentară cu servicii gratuite pentru elevii din Alexandria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *