29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

circulatie restrictionata

Circulație restricționată! Podul peste râul Vedea, din nou în reparații FOTO

Circulație restricționată! Podul peste râul Vedea, din nou în reparații. Decizia a fost luată de Compania Națională de drumuri.

circulatie restrictionata

Indicatoarele de circulație care anunță un șantier în lucru au reapărut încă de săptămâna trecută pe podul peste râul Vedea, recent reabilitat și consolidat. Mai mult, procedura de predare a lucrării către municipalitatea alexăndreană, proprietara investiției, a fost întârziată. Primarul Victor Drăgușin se declară nemulțumit de situație și spune că Primăriei Alexandria nu i s-au adus la cunoștință eventuale probleme ale infrastructurii de pe pod .

”Instituția pe care o reprezint nu a fost notificată sau înștiințată de eventuale probleme sau disfuncționalități care să necesite noi lucrări de intervenție la pod”, spune primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, într-un comunicat de presă.

Circulație restricționată. Reîncep lucrările

circulatie restrictionata

Lucrările la podul peste râul Vedea ar fi trebuit să înceapă chiar de astăzi și ar fi durat aproximativ 45 de zile. Totuși, se pare că, după o întâlnire a municipalității cu reprezentanți ai CNAIR s-a luat decizia ca traficul rutier în zonă să fie restricționat în perioada 23 aprilie – 20 mai.

”La insistențele mele, astăzi m-am întâlnit, asistat de către specialiști în construcția de poduri, cu responsabilii din CNAIR și reprezentanți ai constructorului și m-au informat că lucrările se vor desfășura după următorul plan:

– 23.04.2018 – 27.04.2018 – frezat și turnat asfalt – circulația va fi restrictionată pe o singură bandă;

– 27.04.2018 – 02.05.2018 – se va relua circulația pe ambele benzi;

– 02.05.2018 – 20.05.2018 – refacerea rosturilor de dilatare – circulația va fi restricționată pe o singură bandă”, anunță primarul Alexandriei.

Primăria Alexandria cere garanții clare

În comunicatul de presă remis astăzi, primarul Victor Drăgușin le cere garanții clare responsabililor cu lucrările la pod.

”Având în vedere lipsa de responsabilitate și profesionalism cu care a fost tratată această lucrare, gravitatea redării circulației rutiere a unui pod pentru care nu există recepție finală a lucrărilor, disfuncționalitățile create în traficul rutier și opacitatea de care m-am lovit în toată această perioadă cât podul a fost în lucru, solicit public tuturor instituțiilor cu atribuții de control să intervină în limitele și competențele prevazute de lege, să verifice și să primim dovezi clare (documente, nu vorbe) că podul de peste Râul Vedea a fost reabilitat conform proiectului și respectă toate standardele și normativele din domeniul construcțiilor de poduri”, se mai arată în comunicatul de presă semnat de primarul Drăgușin.