Ce este un Smart TV

Ce înseamnă Smart TV?

Cea mai simplă explicație pentru a defini un Smart TV este ”televizor cu internet”, datorită cacapitatii lui de a se conecta la internet prin diferite metode, fie wireless, fie prin cablu.


Și totuși ce este un Smart TV?


Un televizor smart este dotat cu o placă de rețea necesară conectării la internet, cu un procesor, deține hard disk propriu unde se stochează aplicațiile și dispune de un sistem de operare.
Denumirea de ”smart” nu înseamnă că televizorul va avea o calitate a imaginilor neapărat mai bună față de cel care nu este smart, ci doar că un Smart TV are caracteristici și funcții adăugate.


La ce ne folosește un Smart TV?


În primul rând pe un Smart TV dispui de un browser datorită căruia poți naviga pe internet. Pentru o navigare ușoară ai posibilitatea de a conecta un mouse și o tastatură la televizor. Un Smart TV îți permite să folosești și aplicații, de exemplu: YouTube, Facebook, Skype, Twitter. Desigur, și aplicațiile de video stream se încadrează la beneficiile aduse de un televizor smart. Netflix, HBO GO, Voyo, sunt câteva din aplicațiile ce îți permit să vizionezi seriale, filme și documentare pe un Smart TV. Un Smart TV vine cu anumite aplicații instalate, de obicei cele uzuale cum ar fi YouTube, dar îți lasă posibilitatea de a instală în continuare aplicații și jocuri.

De ce avem nevoie pentru a funcționa corespunzător un Smart TV?
Vei avea nevoie de o conexiune la Internet pentru a-ți putea accesă televizorul smart online. Cele mai multe televizoare smart sunt activate prin Wi-Fi, ceea ce înseamnă că se conectează automat la router, și la alte dispozitive, cum ar fi smartphone-urile. Unele modele mai vechi necesită un adaptor Wi-Fi specific brandului, care, de obicei, se încadrează în unul dintre porturile USB. De asemenea, poți conecta televizorul utilizând un cablu Ethernet, dar dacă nu este aproape de router, vei avea nevoie de un cablu lung sau de un adaptor de alimentare. De asemenea, ai nevoie și de o viteză de bandă decentă, acest lucru este esențial dacă dorești să transmiți flux video.


De unde putem achiziționa un Smart TV?

La fel că televizoarele cu rezoluție HD, 4K și HDR, televizoarele inteligențe reprezintă majoritatea a ceea ce vei găsi pe rafturile magazinelor în zilele noastre.
În concluzie?
Un Smart TV poate face mai mult în comparație cu un televizor obișnuit, astfel el reprezintă o investiție bună dacă folosești servicii web și vrei să beneficiezi de aplicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *