Caravană pentru Legea pensiilor în municipiul Alexandria

Cu doar câteva zile înainte de a intra în procedură parlamentară, Legea pensiilor a fost dezbătută și în Teleorman, în cadrul unei comisii de dialog social. Deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț, a venit cu propunerea de a organiza, în fiecare localitate a județului, o caravană prin intermediul căreia penisionarii teleormăneni să se familiarizeze cu modificările aduse legii pensiilor și să-și exprima părerile în legătură cu această lege.

“Prin promulgarea legii sistemului unitar de pensii publice, au fost eliminate inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente.

Legea se adresează unui numar de aproximativ 100.000 de persoane la nivel national și 1.125 de persoane la nivelul județului Teleorman, care au desfășurat activitatea in grupele I si II de muncă, persoane care merită cu prisosința să aiba parte de un venit mai mare la pensie, ca răsplată pentru munca depusă in conditii atat de grele.

Mi se pare corect, normal si moral ca cei care și-au dedicat viaţa muncii să se poată bucura acum de pensii mai mari”, a spus deputatul Violeta Răduţ.

Deputatul PSD a cerut sprijin, în demersul său, conducerii Casei Județene de Pensii Teleorman.

Caravană pentru Legea pensiilor

Prin organizarea unei caravane de informare, deputatul Violeta Răduț își dorește să mediatizeze cât mai bine și mai corect proiectul legii pensiilor în rândul teleormănenilor, astfel încât, în momentul în care se va definitiva, acesta să aibă forma cea mai bună.  În demersul său, deputatul i-a cerut sprijinul directorului Casei Județene de Pensii Teleorman.

Pensionarii au aflat ce modificări sunt aduse Legii pensiilor

Totodată, deputatul Violeta Răduț dorește să invite în Teleorman un reprezentant al Ministerului Muncii care să le explice pensionarilor modificările ce vor fi aduse Legii pensiilor.

Parlamentarul teleormănean a mai organizat, în primăvara acestui an, o întâlnire la care a participat președintele Comisiei de muncă și protecție socială din Camera deputaților în care s-a luat decizia înființării unui grup de lucru format din pensionari din județul Teleorman care să-și prezinte propunerile legate de Legea pensiilor chiar în cadrul comisiei.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *