”Familia tradițională” a primit votul senatorilor. Pe 7 octombrie, referendum

Familia tradițională bilanțul unui an agitat oameni pe stradă

Familia tradițională, așa cum este definită de Coaliția pentru familie, a primit, ieri, votul senatorilor. Astfel, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți a trecut de Senat, forul decizional.
Propunerea de revizuire a Constituției a fost adoptată cu 107 voturi PENTRU, 13 voturi ÎMPOTRIVĂ și 7 abțineri.

Referendum, pe 7 octombrie

Asta înseamnă că pe 7 octombrie vom fi chemați la referendumul cerut de Coaliția pentru familie.

”Prezentul act normativ își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de ‘soți’ în cuprinsul art. 48 al. 1 din Constituția României ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de ‘familie’, a raportului dintre ‘familie’ și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie. Dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie este privit ca un drept comun al bărbatului și al femeii care, formând un cuplu, recunoscut prin căsătorie, pot întemeia în mod natural o familie. El nu poate fi conceput ca un drept al cărui conținut să depindă în mod arbitrar de voința unilaterală doar a bărbatului sau doar a femeii”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.

Parlamentarii teleormăneni, de acord cu familia tradițională

Votul senatorilor de ieri a fost primit cu entuziasm și de către parlamentarii teleormăneni.

”Eu îmi doresc o familie ca a părinților și a bunicilor mei. Familia înseamnă pace, liniște, dar și multă dragoste necondiționată. De aceea, eu voi vota inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți”, spune deputatul de Teleorman Violeta Răduț.

”Familia tradițională” a fost cerută, printr-o petiție, de 3 milioane de români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *