19 februarie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

bijuterii speciale

Bijuterii speciale, create de o tânără din Roșiorii de Vede. ”Fiecare piesă poartă puțin din mine”

Bijuterii speciale, create de o tânără din Roșiorii de Vede. Dacă nu v-ați hotărât încă ce să le oferiți doamnelor și domnișoarelor speciale din viața dumneavoastră, noi vă dăm o idee. Bijuterii handmade, unice și însuflețite. Le creează o tânără din Roșiorii de Vede, a cărei pasiune pentru frumos și arta tradițională s-a concretizat într-o superbă colecție de coliere, brățări și cercei.bijuterii speciale

Bijuterii speciale, create de o tânără din Roșiorii de Vede.

Gabriela Nicolescu, o tânără studentă la Facultatea de Medicină, și-a descoperit în urmă cu mai puțin de un an talentul și pasiunea pentru bijuteriile handmade. De atunci, a creat zeci de piese, majoritatea pentru prieteni.

”Am început prin a retușa vechituri. Aveam tot felul de mărgeluțe de la mama, de la bunica, de la rude și m-am gândit ce să fac cu ele. Și mi-a venit ideea să fac niște coliere. Ulterior am început să-mi cumpăr materiale, să descopăr tehnici, am devenit interesată și chiar mi-am cumpărat cărți de specialitate.

Inițial am lucrat doar pentru mine. Dar am realizat, la un moment dat, că strânsesem peste 30 de coliere. Colegele mi-au văzut piesele și au început să-mi ceară să le lucrez și lor. Am început, ușor, ușor, să împart din bijuterii. Așa am realizat că am destul de mare succes printre doamnele și domnișoarele care iubesc arta și tradiția”, povestește Gabriela.

bijuterii speciale

Mărțișoare speciale

Pentru persoanele care vor să păstreze tradiția culorilor alb și roșu, în această perioadă, tânăra creatoare a realizat și mărțișoare deosebite.

”Mărțișoarele le-am realizat în baza unor modele mai vechi. Aveam deja brățări de alte culori, pe care le-am replicat în alb și roșu”, spune Gabriela.

”Fiecare piesă poartă puțin din mine”

Bijuteriile realizate de Gabriela Nicolescu nu sunt speciale doar prin aspectul lor deosebit. Fiecare piesă în parte poartă o bucățică din sufletul său, din personalitatea ei și, de ce nu, din gândurile și speranțele ei.

”Fiecare piesă pe care o realizez poartă puțin din mine. Mai cunosc doamne care realizează bijuterii, dar lucrările lor nu seamănă cu ale mele. Fiecare dintre noi folosim modele și combinații de culori diferite. De aceea, toate piesele create sunt speciale și unice”, spune tânăra. bijuterii speciale

Ore de muncă și documentare

În spatele fiecărei bijuterii create se ascund, de asemenea, ore întregi de migală și de studiu.

”Piesele pe care le realizez eu nu au la bază doar talentul nativ. Depun și foarte multă muncă. Există un pattern (model) pentru absolut orice bijuterie. Tot timpul caut să realizez modele noi, pentru care mă documentez din cărți de specialitate și de pe internet. O piesă mai simplă o realizez în aproximativ șase ore. Dar pe unele lucrări le realizez în două zile. Am avut piese din dantelă și mătase brodată la care am lucrat și câte cinci zile”, explică tânăra artistă.

Cei care doresc să vadă lucrările Gabrielei sau să ia legătura cu tânăra, o pot face accesând pagina personală de facebook, facebook.com/Gabriela NG.