30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

balul bobocilor ghica

Balul Bobocilor de la Ghica, un “great” fiasco Foto/Video

”The Great” Ghica a devenit small! E sezonul balurilor. O știți cu toții pentru că v-am oferit detalii încă de la debut. Singurii care nu au aflat, se pare că au fost elevii Colegiului Național Alexandru Dimitrie Ghica. Aceștia au reușit să transforme ceea ce trebuia să fie o seară extraordinară de bal, într-un adevărat eșec.

Nu suntem critici de artă, dar nici nu e nevoie să fii pentru a deosebi un spectacol de un bâlci.

Măreția Colegiului Ghica a apus

Anii în care măreția, bunul simț, seriozitatea, inteligența și eleganța caracterizau primul liceu din reședința județului care a primit titlul de colegiu, se pare că au apus de mult timp.

Numai cei care au avut norocul să studieze în băncile de la Ghica cunosc cu adevărat atmosfera care, odinioară, situa această unitate de învățământ printre fruntașe.

Ce ne-au prezentat bobocii și elevii din anii terminali?

Lipsă de organizare. S-a putut distinge cu ușurință neimplicarea unor cadre didactice în desfășurarea programului. Texte compuse aparent la voia întâmplării. Intrări în scenă pline de bâlbâială, greșeli în exprimare din partea prezentatorilor.

Lipsă de seriozitate. Momente presărate din plin cu glume nepotrivite unui asemenea eveniment și auditoriu, cu trimiteri mai mult sau mai puțin voalate către alte orientări sexuale decât cele normale. A fost vizibilă o pasiune pentru personajele travesti care în loc să creeze ideea de umor au inspirat un sentiment de jenă.

Concurenții au părut aleși pe principiul “nu contează cine participă, bal să organizăm”. Lipsiți de grație, pășind cu privirea în pământ, fără vreun talent vizibil, repetenți chiar și la probele de cultură generală, bobocii de la Ghica nu au reușit să impresioneze la nici o probă.

Probe de umplut timpul

Și dacă tot am ajuns cu povestea la probele din concurs, nu putem să nu menționăm lipsa de imaginație cu care acestea au fost realizate. Ghicitori pe care concurenții nu au știut să le deslușească sau dansul cu portocala între cei doi parteneri. Un karaoke pe care nimeni nu l-a luat în serios, o probă de dans la care participanții s-au legănat stânga-dreapta, fără nici un ritm, o defilare în haine de seară care a părut mai mult un marș militar decât o etalare a eleganței.

Oricât am încerca să menționăm un aspect pozitiv al serii, acest lucru pare imposibil.

Întrebări banale, răspunsuri năucitoare

Juriul a avut ocazia să pună fiecărei perechi întrebări. Nu au știut să spună de ce colegiul lor poartă numele lui Alexandru Dimitrie Ghica, de ce în 2018, ziua de 1 decembrie va avea o însemnătate mai mare decât de obicei, care este singura dintre cele 7 minuni ale lumii antice care are a rezistat timpului. Sau la a câta căsătorie se află fotbalistul Adrian Mutu, întrebare pe care am apreciat-o atât pentru ironia fină, cât și pentru intenția de a le oferi elevilor un domeniu accesibil.

Cireașa de pe tort a fost invitatul de onoare, celebrul Maximilian!

La capitolul inedit și inovație, elevele mai mari, figurile feminine care s-au ocupat de organizare, au reușit să uimească prin lipsa de aspect estetic și sincronizare: o pseudo trupă de dansatoare care a redefinit termenul de diletant și un nou trend: rochii de seară din dantelă și voal purtate cu sandale sport cu talpa joasă.

Toți participanții au fost câștigători

Mister și Miss Carismatic – Andrei Călin și Ana Maria Sandu

Premiul Organizatorilor – Ștefania Ologeanu și Sorin Ristache

Mister și Miss Creativitate și Inventivitate – Eduard Pascu și Alexandra Dina

Mister și Miss Orginalitate – Adrian Lungu și Georgiana Marin

Mister și Miss Eleganță – Cristina Musi și Alex Răduț

Mister Popularitate – Adrian Copăceanu

Miss Popularitate – Miruna Balauru

Mister Boboc – Dănuț Ploieșteanu

Miss Boboc – Florina Pârvan.