28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

avertizare

Avertizare de la meteorologi: vin ninsorile și viscolul și în Teleorman!

Avertizare de la meteorologi: gerul Bobotezei se va instala și în Teleorman! Începând de astăzi, vremea se strică în toată țara, inclusiv în sudul țării.

Vremea rea debutează în vestul, centrul și nordul țării, unde va ninge. La lăsarea serii, cerul se va înnora în majoritatea zonelor țării.

”În vestul, centrul, nordul țării și la munte cerul va fi mai mult noros, temporar va ninge. În jumătatea nordică a Carpaților Orientali și în Maramureș ninsorile vor fi importante cantitativ. În restul teritoriului cerul se va înnora treptat, iar noaptea, pe arii restranse, vor fi precipitații mixte și condiții de polei”, anunță meteorologii.

Vremea se înrăutățește și în Teleorman

Nici județul nostru nu va fi ocolit de vremea rea. Teleormănenii se bucură, acum, de ultimele ore cu vreme frumoasă și însorită. Din această noapte, dar, mai ales, din zilele următoare, vom avea parte de ninsori, vânt puternic și ger.

În această noapte cerul se va înnora și, trecător vor fi precipitații slabe, mixte. Mâine dimineață vor fi condiții de ceață.

Avertizare: de mâine se instalează gerul

De mâine, vreamea va deveni geroasă, îndeosebi noaptea. Din a doua parte a zilei, în Teleorman se vor instala ninsorile și viscolul.

”Mâine, în cea de-a doua parte a intervalului, aria ninsorilor se va extinde în regiunile sudice și sud-estice. Vântul va avea intensificări îndeosebi la munte, in sudul Moldovei, Dobrogea și Muntenia. În aceste zone zăpada va fi spulberată și viscolită. Temperaturile minime, în scădere accentuată, se vor situa, în general, între -16 și -6 grade”, arată prognoza meteo.

Pe lăngă ninsori și vânt, temeperaturi foarte scăzute

Conform prognozei meteo, gerul Bobotezei nu va fi, anul acesta, doar o metaforă. În Teleorman, temperaturile vor scădea, în zilele următoare, până la minus 19 grade, pe timpul nopții.

Scăderea temperaturilor va avea loc începând de vineri noaptea când, în Alexandria se vor înregistra minus 13 grade. Sâmbătă, minima termică va fi de minus 17 grade, însă nici pe timpul zilei nu va fi mai plăcut. Sâmbătă la amiază, mercurul din termometre va indica valoarea de minus 12 grade Celsius. Duminică, în Alexandria, temperaturile maxime vor atinge valoarea de minus 12 grade, iar cele minime, minus 19 grade Celsius.