29 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

avertizare meteo de ploi

Avertizare meteo de ploi! Cum va fi vremea de 1 Mai

Avertizare meteo de ploi! Meteorologii au emis, astăzi, o avertizare meteo de instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

Avertizare meteo de ploi. Informarea va afecta și județul Teleorman

”În intervalul 29 aprilie, ora 10:00 – 30 aprilie, ora 18:00, vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuate. Se va manifesta prin averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali”, se arată în informarea emisă de ANM.

Cum va fi vremea de 1 Mai

Nici pentru minivacanța de 1 Mai, meteorologii nu au vești prea bune. Conform acestora, temperaturile vor scădea, în anumite zone semnificativ, față de astăzi.

Duminică, de exemplu, vremea va deveni răcoroasă, chiar rece pentru această data. Îndeosebi pe parcursul zilei va ploua pe arii extinse. Vor fi si descărcări electrice, izolat grindină, iar cantitătile de apă, local însemnate.

Și în Teleorman se va răci. Cerul va avea înnorări, temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. În ceea ce privește temperaturile, acestea nu vor mai depăși, la amiază, 20 de grade Celsius, în Alexandria.

Luni, de 1 Mai, vremea se va mai îmbunătăți, cel puțin sub aspectul temperaturilor. Cu toate acestea, vor mai fi înnorări și averse, însă pe spații mai restrânse. În județul nostru, vremea va fi destul de caldă, luni, cu temperaturi, la amiază, în Alexandria, în jurul valorii de 23 de grade Celsius. Cu toate acestea, cerul va fi, sporadic, acoperit de nori, iar temperaturile nocturne nu vor trece de 9 grade Celsius.