15 aprilie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

AUR – partidul blaturilor și al iluziilor optice! Oros și dezastrul din agricultură

Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, îl condamnă pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, de faptul că a dus agricultura românească în colaps. Totodată, Dănuț Cristescu spune că parlamentarii AUR sunt, împreună cu parlamentarii PNL, vinovați pentru dezastrul din agricultură pentru că, deși aveau posibilitatea să îndrepte lucrurile votând moțiunea depusă de PSD împotriva ministrului Oros, nu au făcut acest lucru.

”Orice parlamentar responsabil avea datoria să susțină moțiunea depusă de PSD și să determine demiterea sau demisia lui Oros, care, prin delăsare, ineficiență și incompetență, a provocat un prăpăd fără precedent  în toate sectoarele agriculturii românești.

Moțiunea nu a trecut pentru că parlamentarii puterii s-au înțeles cu parlamentarii AUR care NU au fost în sală pentru a vota pentru plecarea celui mai nociv ministru pentru agricultura românească.

Datele statistice sunt fără echivoc și arată scăderi catastrofale ale producției în 2020 față de 2019, la aproximativ aceleași suprafețe cultivate; cereale (- 37,6%) cu prăbușire gravă a recoltei de orz (-45%),  plante uleioase ( -35,1%), cu prăbușire de 41,9% a producției de floarea soarelui.

Acesta este rezultatul lipsei complete de viziune și acțiune a ministrului Adrian Oros.

În plus, ministrul Oros a asistat impasibil, practic a girat,  tăierea despăgubirilor pentru calamități, amputarea gravă a subvențiilor, pentru multe programe vitale – doar pentru motivul imbecil că fuseseră inițiate de PSD.

Un astfel de ministru afectează grav agricultura românească și reprezintă un factor de risc major pentru securitatea alimentară a țării; de altfel, tot datele oficiale atestă, agravarea deficitului cu produse agroalimentare la aproape 2 miliarde de euro”, este semnalul de alarmă pe care îl trage senatorul PSD de Teleormna, Dănuț Cristescu.