7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Au început simulările la Bacalaureat! Sute de absenți

Au început simulările la Bacalaureat. Din păcate au fost foarte mulți absenți.

Astăzi, 28 Martie 2022, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul simulării probelor scrise ale Examenului Național de Bacalaureat 2022. În județul Teleorman, din cei 2227 de elevi înscriși, s-au prezentat 1584, iar 643 au fost absenți. Niciun elev nu a fost eliminat pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarele probe vor avea loc astfel:

  • marți, 29 martie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 30 martie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 31 martie – Limba și literatura maternă

Rezultatele vor fi afișate joi, 14 aprilie 2022.

La nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2021 – 2022, vor fi analizate în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

 

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.