29 septembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Probleme din cauza viscolului zapada

Un microbuz cu 6 persoane, un tir și un autoturism au derapat de pe carosabil

Ninge neîncetat de mai bine de 12 ore, iar stratul de zăpada s-a depus considerabil și pe asfalt. În ciuda intervenției utilajelor de deszăpezire tot au existat unele probleme, dar din fericire rezolvate la timp de echipele de intervenție.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman, căpitanul Gelu Dragomir, un tir și un autoturism au derapat, iar un microbuz cu 6 persoane a rămas suspendat în șanț.

Un tir și un autoturism au derapat de pe carosabil

”În jurul orei 04.00, pe numărul unic de urgență 112, s-au primit două apeluri, prin care se solicita ajutorul autorităților pentru repunerea pe carosabil a unui tir și a unui autoturism, ce părăsiseră drumul public, pe centura ocolitoare a municipiului Alexandria, în dreptul localității Buzescu.

La fața locului au ajuns rapid două echipaje de poliție, precum și reprezentanții Drumurilor Naționale, cu mai multe utilaje de deszăpezire, care au repus pe carosabil cele două autovehicule, acestea reluându-și traseul în condiții de siguranță”, ne-a mărturisit cpt. Gelu Dragomir.

Află care este STAREA DRUMURILOR DIN JUDEȚUL TELEORMAN. ORA 9:00

Microbuz cu 6 persoane, repus pe carosabil

În ceea ce privește microbuzul cu persoane, evenimentul s-a produs în această dimineață în jurul orei 6:45.

”Pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a anunțat faptul că pe DC 4, pe raza localității Udeni, un microbuz cu 6 persoane a derapat și a rămas suspendat în șanț. S-a luat legătura cu membrii SVSU Sîrbeni, care au trimis la fața locului un buldoexcavator, învederea tractării și repunerii în circulație. În cel mai scurt timp posibil, autovehiculul a fost repus pe carosabil, acesta reluându-și traseul. Nu s-au înregistrat victime”, a mai spus Gelu Dragomir.

Citește și ZECI DE LOCALITĂȚI DIN JUDEȚUL TELEORMAN SUNT ÎN BEZNĂ! SITUAȚIE ORA 9:00

Recomandări pentru șoferi

Pentru a nu ajunge într-una din situațiile prezentate, polițiștii teleormăneni vin cu o serie de recomandări pentru șoferi.

– Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor pe sectorul de drum pe care urmează să îl tranzitați, la liniile telefonice ale Comandamentului Central de Iarnă;

– Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei);

– Circulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h, în localități, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabila este acoperită cu polei, gheață, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatra cubică umedă.

– Folosiți corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât și cel de climatizare și deszaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuți în trafic. Reamintim că legislația rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităților și în timpul zilei;

– Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile;

– Echipați autovehiculul cu pneuri corespunzătoare. Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la o anume dată calendaristică;

– Verificați periodic acumulatorul acestuia;

– Nu bruscați comenzile și folosiți cu preponderență frâna de motor;

– Operatorii de transport ce dețin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligația legală, de a monta pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele și pe drumurile stabilite.

Viteza maximă admisă în localități pentru șoferii începători este cu 20 km/h mai mică

Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, data fiind experința redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puțin de un an de practică, viteza maxima admisă în afara localităților este cu 20 km/h mai mică.

De asemenea, curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare! Astfel, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, când din sensul opus se apropie alte vehicule.