7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

trafic

Atenție șoferi! Sute de poliţişti vor fi la datorie în weekendul de Sfânta Maria

În fiecare an, în ziua de 15 august, comunitățile creștine prăznuiesc una din cele mai mari sărbători, Adormirea Maicii Domnului, eveniment religios cunoscut popular sub denumirea de Sfânta Maria Mare. Având în vedere că anul acesta sărbătoarea pică în weekend, sunt estimate creșteri ale valorilor de trafic pe arterele de circulație rutieră din județ.

Astfel, pentru fluidizarea traficului rutier și creșterea siguranței participanților la trafic, prevenirea faptelor antisociale și producerea unor accidente, siguranța cetățenilor care participă la evenimente sau manifestări religioase ori cultural-artistice, precum și pentru apărarea patrimoniului public și privat, 160 de polițiști vor acționa în teren, în medie, zilnic, pe toată perioada weekendului.

„În contextul de faţă, 480 de  poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale,investigare a criminalității economice, arme, explozivi şi substanțe periculoase şi acţiuni speciale vor acţiona în această perioadă pentru ca teleormănenii să aibă parte de zile liniştite, lipsite de evenimente neplăcute. Astfel, 160 de poliţişti vor acţiona zilnic în această perioadă în vederea prevenirii oricărei fapte de natură antisocială, asigurând ordinea şi liniştea în zona lăcaşurile de cult pe timpul desfășurării procesiunilor religioase.

Pentru prevenirea oricăror fapte antisociale de natură a perturba ordinea şi liniştea cetățenilor județului lăcaşurile de cult au fost incluse în itinerariile patrulelor de poliţie. De asemenea, în fiecare zi, poliţiştii rutieri vor acționa cu autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar și vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale şi judeţene pentru siguranţa traficului rutier.

Pe această cale, atragem atenţia încă o dată tuturor şoferilor care se vor deplasa pe raza judeţului în perioada următoare, inclusiv celor care doar tranzitează județul Teleorman, să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră”, spun pompierii din Teleorman.

Pentru a se bucura în siguranță de timpul liber, polițiștii teleormăneni le recomandă cetățenilor să adopte un comportament responsabil, să aibă grijă de copii și de bunurile personale, iar șoferilor să conducă prudent și să respecte regulile de circulație, să adapteze viteza la condițiile de drum, să nu aibă alte preocupări în timpul mersului și să păstreze distanța între vehicule.