1 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Atelierele de la Ideo Ideis te scapă de monotonie

Te plictisești în vacanță? Atelierele Art&Play sunt soluția ideală pentru a scăpa de monotonie. A 16-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS propune un program divers, concentrat și dedicat atât celor peste 500 de liceeni înscriși în ediția 2021, cât și comunității din Alexandria, cu activități adresate mai multor grupe de vârstă, organizate în aer liber.

Astfel, cei care iubesc arta combinată cu joaca și implicarea civică se vor putea bucura în perioada 10-13 august de atelierele Art&Play din Parcul Vedea, Alexandria.

Ateliere Art&Play fac parte din cel mai complex program de dezvoltare comunitară, creat exclusiv pentru comunitatea din Alexandria, toate având ca scop diversificarea experiențelor educaționale ale comunității din Alexandria.

În prezent, Atelierele Art&Play lansează 20 de variante de tematici și activități împărțite pe trei categorii: Explorare Personală, Arte & Meserii și Implicare & Integrare Socială, cu 240 de locuri disponibile gratuit pentru participanții din Alexandria.

Trainerii acestor ateliere sunt, la rândul lor, parte din mișcările civice ale ultimilor ani, profesioniști ai meseriilor pe care le practică sau instructori cu experiență în ateliere de dezvoltare personală.

„Copiii și tinerii care au crescut în Alexandria, ca și mine, au simțit din plin plictiseala vacanțelor de vară – lipsa opțiunilor de a face ceva distractiv, dar și educativ și util pentru viitorul lor. Atelierele Art&Play au apărut la intersecția dintre această nevoie a comunității și o resursă de care Ideo Ideis dispunea din plin: oameni tineri și entuziaști, bine pregătiți în domeniile lor de activitate și dornici să dea mai departe cunoștințele și pasiunea lor” – spune Silvia Guță, directorul Departamentului de Dezvoltare Comunitară

Pe lângă ateliere, trainerii Art & Play vor susține și o serie de dezbateri, pe 11 și 12 august, orele 19:00, tot în Parcul Vedea, pe subiectul „De unde venim și încotro ne îndreptăm” – despre rolul educației nonformale în dezvoltarea unui oraș mic.

Rezultatele celor 4 zile de ateliere vor putea fi admirate în Expoziția Art & Play, pe 13 august, în Parcul Vedea, de la orele 19:00.