26 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

armata

Angajări în Armata Română! Se caută soldați sau gradați profesioniști

Tot mai mulți teleormăneni aleg cariera militară. Impulsionați de ideea unui loc de muncă stabil, bine plătit și respectabil, tinerii din Teleorman și-au depus dosarele, în ultimii ani, în număr tot mai mare.

Numai anul acesta, peste 130 de candidați din județ și-au încercat șansele la un post în domeniul militar. Criteriile de selecție sunt relativ accesibile, așa că toți teleormănenii, femei sau bărbați, cu vârsta între 18 și 50 de ani apți din punct de vedere medical pot deveni soldați sau gradați profesioniști.

Armata Română atrage tot mai mulți adepți

Teleormănenii sunt, de la an la an, tot mai determinați să devină militari de carieră. Chiar dacă nu au absolvit cursurile unei școli militare, doritorii pot deveni soldați sau gradați profesioniști, prin recrutare directă. Tot ce trebuie să facă este să depună un dosar la Centrul Militar Județean Teleorman.

Anul acesta, cei care dețin permis de conducere categoria C au mari șanse să între în sistem, pentru că sunt multe locuri disponibile pe specializarea auto. În plus, tinerii care îndrăgesc marea și navele militare pot opta pentru arma marină și specialități din cadrul acesteia.

Până acum, în perioada de recrutări, peste 130 de teleormăneni și-au depus dosarele pentru a obține un post în domeniul militar. Tinerii aspiranți la uniformă spun că îi încurajează ideea unui post stabil, bine plătit și respectabil și nu se simt descurajați de disciplina specifică meseriei.

Condiții bune de angajare

Teleormănenii care vor să se înscrie pentru posturile de soldați sau gradați profesioniști au timp până pe 15 iunie. Doritorii trebuie să fie apți din punct de vedere medical și să poată face față probei psihologice și celei sportive. În plus, bărbații și femeile cu vârsta între 18 și 55 de ani pot deveni rezerviști voluntari în cadrul unităților militare aparținând Ministerului Apărării Naționale.