29 martie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

poliţia

Amenzi RECORD date de Poliția Rutieră: peste 300 de milioane de lei

Zeci de amenzi, controale peste controale, permise suspendate, dosare penale, dar șoferii nu se dezmint. Nu trece o zi fără ca măcar un conducător aută să nu ie prins băut la volan sau chiar fără permis de conducere.

Amenzi record

30.215 lei. Aceasta este valoarea amenzilor date de polițiștii Serviciului Rutier Teleorman în weekend. Oamenii legii au aplicate 69 de sancțiuni contravenționale și au reținut 6 permise de conducere.

Șoferi băuți, pericol pentru traficul rutier

Mai mult decât atât, ei au întocmit și multe dosare penale pentru conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Un bărbat în vârstă de 56 ani din comuna Didești a fost prins în timp ce conducea un autoturism cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,67/mg/l aer expirat.

Cel în cauza a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tineri prinși băuți la volan

Și tinerii consumă alcool și apoi urcă la volan. Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Videle a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Videle, cu toate că se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest, indicând o valoare de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt tânăr, de această dată în vârstă de 25 de ani din comuna Ciuperceni, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Vlad Țepeș din Turnu Măgurele chiar dacă se afla sub influența alcoolului. Rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea a două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dare penale pentru șoferii băuți

Și nu în ulrimul rând, polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 29 de ani din comuna Nanov în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării din reședința județului. Tânărul avea o imbibație alcoolică peste limita legală, rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest indicând o valoare de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile prezentate mai sus s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, urmând a se propune soluție prin Parchet.