18 septembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

lumini de sarbatoare

Lumini de sărbătoare au învăluit Alexandria, în acorduri muzicale și veselie

Alexandria a fost învăluită, în această seară, în lumini de sărbătoare. O dată cu lăsarea întunericului, municipiul reședință de județ a fost luminat de mii de beculețe, în așteptarea sărbătorilor de iarnă.

1 Decembrie a fost marcată, la Alexandria, printr-o serie de evenimente, care au debutat, de dimineață, cu ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Naționale.

Sute de alexăndreni, la concertul de 1 Decembrie

Alexăndrenii au fost, invitați, după-amiază, la un concert în aer liber, susținut de mari interpreți români.

Au urcat pe scenă, începând cu ora 15:00, Irina Loghin, Zinaida Bolboceanu, Dinu Iancu Sălăjanu, dar și Ansamblul Burnasul. Alexăndrenii iubitori de muzică ușoară i-au ascultat și aplaudat pe cei de la Bere Gratis și Talisman.

lumini de sarbatoare

 

Mii de lumini de sărbătoare s-au aprins în Alexandria

Momentul culminant al zilei de 1 Decembrie a fost, cu siguranță, aprinderea iluminatului festiv. Mii de lumini de sărbătoare au fost aprinse, imediat după lăsarea serii, spre bucuria tuturor celor prezenți.

lumini de sarbatoare

 

Punctul de atracție, în această perioadă, este platoul din fața Casei de Cultură. Acolo sunt amplasate bradul de Crăciun, renii Moșului, personajele biblice dar și alte figurine specifice sărbătorilor de iarnă.

lumini de sarbatoare

 

Nici centrul pietonal sau alte zone de interes din Alexandria nu au fost neglijate. Mai ales zona pietonală a primit înfățișare festivă, datorită luminilor și ornamentelor montate.

lumini de sarbatoare

Majoritatea ornamentelor ce împodobesc, în această perioadă, Alexandria, sunt realizate de angajații Administrației Domeniului Public.

Începe și Târgul de Crăciun

Alexăndrenii care vor să dăruiască un cadou inedit de Crăciun vor avea de unde să aleagă. Târgul de Crăciun este amplasat, anul acesta, tot în zona pietonală a centrului orașului. În cele 30 de căsuțe puse la dispoziție de municipalitate comercianților, alexăndrenii și nu numai vor găsi produse specifice sărbătorilor de iarnă.

lumini de sarbatoare

Iarna 2016 a debutat, la Alexandria, într-o atmosferă festivă. În felul acesta, așteptarea sărbătorilor de iarnă va fi mai plăcută.