Alexandria este pe locul 1 în proiectul “Hai în pauza de mișcare!”

Alexandria este unul din cele 32 de orașe care au intrat în această primăvară în competiția „Hai în Pauza de Mișcare”, ce are drept miză câștigarea unui festival Bucurie în Mișcare pentru oraș. Cele 32 de orașe sunt împărțite în patru grupe, în funcție de mărime. Vor câștiga câte un festival Bucurie în Mișcare primele trei clasate din fiecare grupă.

Alexandria este pe locul 1 în proiectul „ Hai în pauza de mișcare !”

Cu două zile înainte de finalul competiție, Alexandria se află pe primul loc în grupa sa, urmată îndeaproape de Sighetu Marmației.

32 de orașe au intrat în competiția „Hai în pauza de mișcare”, parte a programului Bucurie în Mișcare, derulat din 2012 de Asociația 11even din Cluj. Competiția, care se desfoară între 5 și 15 martie 2019, își propune să atragă atenția asupra nevoii de mișcare ca soluție la stresul vieții cotidiene și se adresează persoanelor, organizațiilor și entităților preocupate de sport și de un stil de viață sănătos care își doresc să aducă în orașul lor festivalul Bucurie în Mișcare.

Condiţiile de participare

Fiecare persoană care a împlinit 16 ani își poate susține orașul, postând pe Facebook și /sau Instagram o imagine sau un video în care arată cum face mișcare. Fiecare postare valorează 10 puncte, iar orașele care adună cel mai mare punctaj câștigă un festival Bucurie în Mișcare. Cele 12 festivaluri vor avea loc în perioada mai – iunie și presupun, în fiecare oraș, două zile cu zeci de activități în aer liber, demonstrații și concursuri diverse.

Anul acesta, proiectul Bucurie în Mișcare va fi prezent și în mediul rural, unde nu au loc evenimente care să promoveze mișcarea și un stil de viață sănătos. Asociația 11even, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, va facilita participarea unui număr de aproximativ 1000 de copii din mediul rural în cele 12 evenimente Bucurie în Mișcare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *