30 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

accident deosebit de grav

Alertă falsă! Accident deosebit de grav cu 6 victime!

Poliţie, pompieri, ambulanţe şi descarcerare! Toate unităţile de intervenţie ale statului au fost alertate de un teleormănean care a vrut să “glumească”. Acesta a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a semnalat producerea unui accident deosebit de grav, cu 6 victime. Din fericire totul s-a dovedit o glumă proastă.

Alertă falsă

Un teleormănean a anunţat un accident deosebit de grav! Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Teleorman a fost sesizat prin redirecţionarea unui apel pe numărul de urgenţă 112 de către un cetăţean despre producerea unui accident grav în care au fost implicate 2 autoturisme cu 6 victime.

112

Având în vedere gravitatea evenimentului sesizat, efective din cadrul I.P.J. Teleorman, Poliţia oraş Zimnicea, I.S.U. Teleorman, au intrat în alertă şi s-au deplasat la locul indicat de apelant. Spre surprinderea tuturor s-a constat că “accidental” sesizat nu s-a produs, deşi în acel moment poate un alt cetăţean de pe raza judeţului avea nevoie de ajutor.

Apelantul era cunoscut de poliţişti

Persoana care a sesizat nu a mai răspuns la telefon şi în urma cercetărilor s-a reuşit localizarea şi identificarea acesteia. Este vorba despre un cetăţean din oraşul Zimnicea, în vârstă de 33 ani, “vechi client al poliţiei”, cercetat  în numeroase dosare pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat.

Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1000 lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţă 112.

Nu folosiţi numărul de urgenţă neîntemeiat

Numărul unic pentru apelurile de urgenţă se foloseşte atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată.