28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Aglomerație mare la brazii de Crăciun

Comercianţii cu brazi de Crăciun au împânzit intrarea din Piața centrală din Alexandria. Oferta este una foarte bogată, iar cumpărătorii sunt destul de interesaţi mai ales pentru că primii brazi comercializaţi în reşedinţa judeţului sunt superbi, bogaţi şi mai au un avantaj, sunt în ghiveci.

Prețuri negociabile la brazii de Crăciun

Pomii de Crăciun au ajuns şi în piaţa centrală din Alexandria. Cei mai ieftini brazi au prețul de 80 de lei, iar cei mai scumpi ajung și la 150 lei. Din fericire totul se negociază.

Îmbucurător este faptul că nici ecologiştii nu mai au motive de revoltă. Comercianţii au găsit o alternativă foarte bună pentru a împăca şi „capra şi varza”. Brazii de Crăciun se comercializează în ghiveci, iar după trecerea sărbătorilor aceştia pot fi plantaţi în faţa blocului sau în curte.

Aceasta este o alegere mai prietenoasă pentru mediu şi mai rentabilă pentru cei care vor să folosească bradul mai mulţi ani.

Dezavantajele unui brad în ghiveci sunt destul de multe, dar dacă ne pasă de meciul înconjurător putem face unele eforturi. Un brad în ghiveci este mai scump decât unul tăiat şi nu poate să fie încărcat cu prea multe ornamente.

Dar marele avantaj este că poate fi replantat şi folosit şi în următorul an, iar în casă vei avea un adevărat miros de verdeaţă.

Cu siguranţă că majoritatea teleormănenilor, îndeosebi a celor ceva mai în vârstă, vor renunţa la obiceiul de cumpăra şi împodobi în propriile case minunatul brad de Crăciun, din cauza preţurilor extrem de mari cu care aceştia se vând.

Puţinii bani de care dispun folosindu-i pentru asigurarea minimului necesar de bucate specifice sărbătorilor de iarnă.