Acțiune inedită în Alexandria. Câțiva oameni fără posibilități materiale au, începând de aseară, haine de primăvară. Printre aceștia, și doi copii. Totul de datorează unor tineri cu inițiativă și suflet mare. Ei au implementat în Alexandria proiectul ”Ți-e frig? Ia o haină! Vrei să ajuți? Lasă o haină!”.
Acțiune inedită în Alexandria. Tinerii s-au inspirat din proiecte similare
Tinerilor de la Colegiul Național ”Alexandru Dimitrie Ghica” din Alexandria le-a venit ideea acestui proiect după ce au văzut că și în alte orașe din țară a fost implementat. Așa că s-au mobilizat și au strâns, într-un timp relativ scurt, haine de primăvară (în principal pardesie, jachete sau geci). În paralel, au realizat și pliante prin intermediul cărora și-au mediatizat intenția. Hainele primite sau donate chiar de voluntari au fost duse, ieri după-amiază, în parcul central și lăsate acolo, pentru a fi luate de cei care aveau nevoie de ele.
”Proiectul a fost inspirat de ideea că putem implementa și în orașul nostru acțiuni care sa fie utile oamenilor din comunitate. Astfel, voluntarii au donat haine, după care am împărțit pliante și oamenii nevoiași au venit în locul stabilit”, spune Cezarina Burcin, coordonatorul proiectului.
”Noi, elevii de la ”Ghica”, am strâns fiecare ce hăinuțe a avut pe acasă, indiferent de mărimi. Ne-am gândit că poate cineva are nevoie de ele. Ne-am organizat și am făcut pliante pe care le-am distribuit oamenilor”, povestește unul din voluntari.
În așteptarea viitorilor noi posesori ai hainelor, tinerii liceeni au oferit ceaiuri calde și chiar un moment artistic.
Nu a trecut mult și primii alexăndreni care aveau nevoie de haine și-au făcut apariția. Printre aceștia, și doi copii. ”Am reușit!”, a fost concluzia Cezarinei Burcin, coordonatorul proiectului. ”Hainele au ajuns la oamenii care au avut nevoie, la copii”, a spus coordonatorul.
Voluntarii au mai implementat și alte proiecte
Tinerii voluntari de la ”Ghica” nu sunt la primul proiect pentru ajutorarea unor categorii sociale defavorizate. Ei fac parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară, în cadrul căreia implementează proiecte, în funcție de nevoile comunității. Liceenii au vizitat bătrânii din căminele de la Talpa, Furculești și Cervenia și le-au adus fructe și legume. Ei sunt alături, cu diverse acțiuni, și de copiii singuri sau cu probleme.
”Eu sunt coordonatorul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară, având o mulțime de voluntari, cărora le distribui sarcini, in funcție de nevoile comunității. Spre exemplu, am donat fructe și legume la Talpa, Furculești și Cervenia, în octombrie. După care am continuat acțiunile la Talpa și Furculești, în apropierea sărbătorilor de iarnă. În plus, la școala Alexandru Colfescu din Alexandria sau la Direcția pentru Protecția Copilului am desfășurat activități de donare sau creative”, povestește Cezarina Burcin, coordonatorul proiectului.
Acțiunile de voluntariat în folosul comunității nu se opresc aici. Aproape 130 de oameni cu suflet mare și cu idei bune și-au propus ca, prin gesturile lor, să schimbe, chiar și puțin, viețile unor oameni mai puțin răsfățați de viață.
Bv vouă așa da trebuie sa să facem mereu să ajutăm oamenii nevoiași