18 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

accident

Accident rutier soldat cu victime omenești! Șoferul a refuzat să sufle în alcooltest

Două persoane au ajuns la spital în stare gravă, un cal a murit, iar un autoturism de teren este avariat. Acesta este bilanțul unui accident rutier petrecut azi noapte pe drumurile din județul Teleorman. Șoferul autoturismului de teren a refuzat testarea cu aparatul alcooltest.

Căruțele, eterna poveste

Despre pericolul pe care-l reprezintă căruţele care circulă pe drumurile publice judeţene, naţionale sau chiar autostrăzi, au curs râuri de cerneală. Dar, din păcate, a curs şi mult sânge şi, din nefericire, au fost curmate multe vieţi. Pentru că vehiculele cu tracţiune animală circulă în voie, ziua şi noaptea, semnalizate şi, mai ales, nesemnalizate. Asta, chiar dacă încă din 2006 Codul Rutier interzice circulaţia lor pe drumurile publice şi obligă primăriile să construiască drumuri laterale pentru circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală.

Accident între Alexandria și Lăceni

Ultimul accident rutier în care a fost implicată o căruță s-a produs azi noapte pe DJ 504, între localitățile Alexandria și Lăceni.

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism către satul Lăceni nu a observat un atelaj hipo nesemnalizat care se deplasa în aceeași direcție pe sensul său de mers, intrând în coliziune cu acesta.

Doi bărbați au avut nevoie de îngrijiri medicale

În urma impactului a rezultat rănirea gravă a a unui bărbat în vârstă de 43 ani și rănirea ușoară a unui bărbat în vârstă de 65 ani, ambii din comuna Mavrodin. Cei doi au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, acesta fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin Parchet.