24 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

accident rutier

A încercat să evite o coliziune frontală şi s-a răsturnat

Două persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier care se putea termina tragic. Un şofer inconştient a intrat pe banda opusă de circulaţie. Pentru a evita un impact frontal cu autoturismul care circula din sens opus pe direcţia sa de deplasare, un şofer de doar 21 de ani a virat brusc spre stânga, răsturnându-se pe partea carosabilă.

Reflexul i-a salvat viaţa

Un tânăr în vârstă de 21 ani din localitatea Plosca a avut un reflex care i-a salvat viaţa. În timp ce conducea un autoturism pe Drumul European 70, între Peretu şi Roşiorii de Vede, pe partea sa de deplasare, din sens opus, şi-a făcut apariţia un autoturism. Tânărul a încercat să-l avertizeze pe şoferul care conducea pe partea sa, dar fără succes. Pentru a evita un impact frontal a virat brusc spre stânga, răsturnându-se pe partea carosabilă.

“Încercând să evite coliziunea frontală cu un autoturism care circula din sens opus și care intrase pe banda sa de mers, a virat brusc spre stânga, răsturnându-se pe partea carosabilă, pe partea stânga a direcției de deplasare către Roșiorii de Vede.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a unui alt ocupant al autoturismului care au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Teleorman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Şoferul vinovat nu a oprit

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “vătămare corporal din culpă”, urmând a se propune soluție prin parchet.

Din păcate, şoferul vinovat pentru producerea acestui accident rutier şi-a văzut mai departe de drum, fără să oprească.

Din păcate, astfel de accidente rutiere vor mai avea loc atâta timp cât autorităţile nu vor lua măsuri pentru separarea benzilor de circulaţie.