27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

9 unități de învățământ din Teleorman vor începe școala după scenariul roșu! Elevii vor sta acasă

9 unități de învățământ din județul Teleorman nu sunt pregătite să-și primească elevii în siguranță. Din această cauza s-a stabilit ca elevii să stea acasă și să aibă doar cursuri online.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Teleorman, Clubul Copiilor Zimnicea, Grădinița cu program prelungit nr. 6 Alexandria, Grădinița cu program prelungit nr. 7 Alexandria, Școala Gimnazială „Al. Colfescu” Alexandria, Școala Gimnazială nr. 7 Alexandria, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Alexandria și Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” Turnu Măgurele sunt cele 9 unități de învățământ din Teleorman pentru care școala începe online.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Teleorman a avizat propunerile din partea consiliului de administrație al fiecărei unități de învățământ din județul Teleorman privind scenariile de funcționare în debutul anului școlar 2020-2021.

3 scenarii posibile

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Scenariul verde înseamnă că incidența cazurilor într-o localitate este sub 1 la mia de locuitori, iar galben peste unu la mia de locuitori. În Teleorman, majoritatea localităților sunt în scenariul I, cel verde cu o incidență a cazurilor sub 1 la 1000 de locuitori.

Scenariul 1, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru 89 de unități de învățământ din județ.

Scenariul 2, care presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, a fost avizat pentru un număr de 43 de unități de învățământ din județ.

Scenariul 3, care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități / lecții online, a fost avizat pentru un număr de 9 unități de învățământ pentru o perioadă determinată.

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală.