19 aprilie 2024

TR News

Stiri din Teleorman

victime ale accidentelor rutiere

9 teleormăneni, victime ale accidentelor de circulație, în ultimele zile

9 teleormăneni au fost, în ultimele zile, victime ale accidentelor de circulație. Evenimentele rutiere au avut loc în localitățile Botoroaga, Traian, Conțești, Segarcea Vale, Turnu Măgurele și Ștorobăneasa.

Bicicliștii, victime ale accidentelor de circulație

Multe dintre victimele accidentelor de circulație produse, în ultimele zile, pe șoselele din județul nostru sunt bicicliști.

Unul din evenimentele în care a fost implicat un biciclist s-a petrecut vineri, pe DN 51A, în apropiere de comuna Traian.

Un bărbat în vârstă de 37 ani conducea un autoturism pe DN 51A, în direcția comuna Traian – municipiul Turnu Măgurele, în condiții de întuneric. Acesta nu a observat biciclistul în vârstă de 49 ani din Turnu Măgurele care circula în același sens de mers. Victima nu purta echipament cu elemente luminoase sau reflectorizante și era și sub influența băuturilor alcoolice.

În urma accidentului, biciclistul a fost rănit și transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

A doua zi, un adolescent de numai 15 ani din comuna Conțești a fost lovit de o mașină. Băiatul a fost acroșat în momentul în care a încercat să iasă cu bicicleta de pe un podeț. În urma accidentului, adolescentul a suferit răni grave și a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Consumul de alcool și neatenția la volan, alte cauze ale accidentelor de circulație

Nu doar bicicliștii au avut de suferit, în ultimele zile. Alți doi șoferi au fost propriile lor victime. Unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 28 de ani din Buzău. Acesta s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice. A pierdut controlul volanului și a derapat, oprindu-se într-un imobil. În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,77 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ieri, alți trei tineri, nici unul mai mare de 19 ani, au fost răniți în urma unui accident.

Șoferul, în vârstă de 19 ani, din Brânceni, avea alte preocupări în timpul șofatului. Din această cauză, a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în coliziune cu un podeț aflat în afara părții carosabile în direcția sa de mers. În urma evenimentului rutier trei pasageri aflați pe bancheta din spate a autoturismului au fost răniți. Toți aveau vârste cuprinse între 16 și 19 ani și au fost transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În total în ultimele zile, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au aplicat 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.030 de lei și au retras un certificat de înmatriculare.