28 noiembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

8 martie

Ghid de bădărănie. 8 Martie, Ziua femeii, spaima bărbatului

8 Martie, Ziua femeii, spaima bărbatului. Săptămâna trecută, mulți dintre bărbați au fost în culmea extazului că le-am pus la zid pe unele dintre pretențioasele lor cunoștințe feminine.

Ați simțit că vi se face un dram de dreptate, așa-i? Că, în sfârșit, cineva mai spune și despre femei cât sunt de capricioase, poate superficiale, sau de înțeles. Că bădăran nu e un termen exclusiv masculin. V-a uns pe suflet pe mulți, fără îndoială.

Mai ales pe cei care încă se chinuiesc să înțeleagă ce vor ele și de ce nu le poți intra niciodată în voie. Le dai salariul, le faci copii, le schimbi un bec, repari o țeavă și le lași să schimbe mobila cum vor ele, cu tot cu perdele și văruiala asortată, dar tot nu sunt mulțumite niciodată.

Am bifat ziua de 1 Martie

Le-ați luat mărțișoare și ghiocei, că așa e obiceiul. Obicei pe care nu îl pricepeți și care nu vă convine, mai ales că de banii ăia ați fi mâncat friptură în sânge o săptămână. Dar dacă toată lumea oferă, v-ați conformat.058 martie

Ați dat mărțișoare și acasă, și la serviciu. Și vi s-a părut că mai dulce a zâmbit colega sau că mai bucuroasă a fost de gest decât partenera de viață.

Dar v-ați ploconit și acasă așa cum ați făcut-o la muncă? V-ați pus alura de gentleman proaspăt ras la 2 centimetri sub piele și ați luat mâna soției, a iubitei sau a prietenei sa o strângeți fermecator?

Nu ați făcut-o, nu-i așa? Ploconeli din acestea nu mai faci acasă. Soția îți spală lenjeria intimă și îți schimbă așternuturile, îți face un ceai fierbinte când te răpune gripa sau răceala, îți pune farfuria plină în față și bate covoare. Nu mai trebuie impresionata. Are deja suficiente impresii.

Femeile vor altceva de 8 Martie

Și destule pretenții. Ca și toate nazurile astea de 1 și de 8 Martie. Nimicuri fără rost, fleacuri pe care sunteți forțați să le executați. Vă faceți datoria!

Și aici deveniți subiecți ai ghidului de bădărănie. Vă întoarceți cu ușurință la originile speciei umane, la acel om al cavernelor care toată ziua vânează, aduce hrana și vrea să se facă ascultat și respectat pentru asta. Și, uite așa, dați cu bâta. Nu în piatră. Ci în baltă.

Multe femei nu vor să le umpleți gulerul cu buburuze sau pervazul cu ghivece care se ofilesc în două săptămâni. Multe nu cer nici telefoane, nici parfumuri.

Nu aveți nici măcar o idee ce ar putea să își dorească ele, am dreptate?

Nu mărțișorul cumpărat din obligație de pe tarabe te face bărbat în ochii femeii tale. Nici trandafirul pentru care ai oftat adânc. Nici măcar urările online cu primăveri frumoase, buchete colorate sau mielușei pe câmpii.

O ceașcă de cafea făcută înainte să îi sune ei alarma de dimineață. Un mic dejun pentru toți ai casei. Pachetele pentru școală. Cumpărături făcute în locul ei. O plimbare în aer liber, un picnic la iarbă verde sau un film la cinema. Ciocolata ei preferată, o oră în care să îi lași telecomanda și să nu cârcotești la adresa telenovelelor. Un program de rufe la spălat în timp ce ea își odihnește picioarele după orele de serviciu, o cadă plină cu apă fierbinte și o vorbă caldă. V-aș recomanda și un simplu MULȚUMESC!

”Mărțișoarele” nu se găsesc pe tarabe

Acestea sunt mărțișoarele pe care mulți dintre voi nu le-ați găsit în piață. Cadourile la care nu v-ați gândit și nu vă veți gândi, poate, niciodată. Pentru că, prin ochelarii bădărăniei, toate se măsoară în obiecte, în „mărunțișuri” pe care le puteți cumpăra chiar daca o faceți de formă, din obligație, din orgoliu sau pentru ochii lumii.

Vă sperie Ziua Femeii numai pe voi, cei care sunteți prea slabi să purtați un zâmbet sincer pe buze, grijă și prețuire în suflete pentru acelea care vă dau totul fără să ceară nimic în schimb.

Notă: Cei mai nefericiți dintre voi, cu iubite „botic de rață”, găsiți stocul cu gesturi mărețe de 8 Martie tot la raftul cu parfumuri, praline elvețiene, telefoane ultimul tip și gentuțe de firmă. În caz de nemulțumirea clientului, vă recomandăm un sfat la oftalmolog înainte de orice relație.