29 noiembrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

7 cadre medicale de la Spitalul Județean și 9 de la Ambulanță se află în izolare

7 cadre medicale de la Spitalul Județean din Alexandria se află în autoizolare după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19. Nici personalul de la Ambulanța Teleorman nu a scăpat. 9 angajați ai acestui serviciu au intrat și ei în izolare la domiciliu.

Îngrijorător. 7 cadre medicale de la Spitalul Județean din Alexandria și 9 angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman au intrat în izolare la domiciliu.

Personalul medical din Spitalul Județean a intrat în contact cu o persoană depistată pozitiv cu COVID-19. Din această cauza procurorii din Alexandria s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar de urmărire penală în acest sens.

“În perioada 28-29.03.2020, cu ocazia acordării îngrijirilor medicale unei paciente din comuna Țigănești, județul Teleorman, confirmată ca fiind infectată cu Coronavirus, funcționarii publici din cadrul Spitalului Județean Alexandria nu au luat toate măsurile legale pentru a împiedica răspândirea acestui virus, fiind pusă în pericol sănătatea altor persoane – pacienți și cadre medicale”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

De cealaltă parte, angajații de la Ambulanță au intervenit la mai multe solicitări. Aceștia nu au știut că vor intra în contact cu persoane aflate în izolare motiv pentru care nu și-au luat măsuri suplimentare de protecție.

Testarea tuturor angajaților Spitalului Județean și a celor de la Ambulanță

Pentru a nu repeta greșelile făcute la Spitalul din Suceava, deputatul de Teleorman, Violeta Răduț a transmis o scrisoare deschisă Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru prin care solicită ”testarea întregului personal al Spitalului Județean de Urgență Alexandria și al Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman”.

”Domnule Ministru, se impune să dispuneți DE URGENȚĂ repartizarea către Direcția de Sănătate Publică Teleorman a kiturilor de testare necesare pentru testarea tuturor cadrelor medicale , a personaliului medical și a pacienților din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alexandria, precum și pentru angajații Serviciului Județean de Ambulanță”, scrie deputatul de Teleorman, Violeta Răduț.