22 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

3 teleormăneni suspecți de coronavirus se află la izolare în spitalele din Teleorman

3 persoane se află izolate în spitalele din Teleorman. Acestea sunt suspecte de coronavirus și așteaptă rezultatele testelor de la Institutul Matei Balș din București. Este vorba despre o femeie din Alexandria și două persoane din Turnu Măgurele.

Medicii din Teleorman monitorizează în prezent 129 persoane cărora li s-a impus izolarea la domiciliu și supraveghereepidemiologică pasivă, pentru o perioadă de 14 zile.

La nivelul județului Teleorman sunt în prezent 14 persoane în carantină. Din fericire persoanele aflate în izolare sau în carantină nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus și au o stare de sănătate bună.

De asemenea, în prezent 3 persoane se află în zonele de subizolare constituite la secțiile de boli infecțioase de la Spitalul Județean de Urgență Alexandria și Spitalul Municipal Turnu Măgurele. Pentru aceste persoane se așteaptă rezultatele testelor de la Institutul Matei Balș din București.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din Alexandria care a fost transportată la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Teleorman după ce a prezentat febră. Aceasta s-a întors de curând din Spania, acolo unde a intrat în contact direct cu o persoană (fiul ei) confirmată pozitiv COVID-19.

Cea de-a doua persoană este tot femeie. Aceasta este în vârstă de 40 de ani și are domiciliul în Turnu Măgurele. Ea a ajuns la spital după ce starea ei de sănătate s-a agravat. Aceasta a venit recent din străinătate, dar pentru că nu s-a aflat în zone roșii sau galbene, nu a fost băgată în izolare sau carantină.

Ultima persoană este un bărbat tot din Turnu Măgurele în vârstă de 40 de ani. Între cele două cazuri din Turnu Măgurele nu există o legătură.