30 iulie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

22.000 kilograme de deșeuri, oprite de vameșii din Zimnicea

22 de tone de deșeuri textile au fost descoperite, la Zimnicea, în zona Punctului de Trecere a Frontierei. Transportul cu pricina a primit interdicția de a intra în țara noastră.

Polițiștii de frontieră zimniceni au efectuat, pe sensul de intrare în țară, un control specific asupra unui automarfar, condus de către un cetățean polonez, în vârstă de 28 ani, care transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 22.000 kilograme deșeuri din materiale textile.

În urma controlului, polițiștii au descoperit faptul că deșeurile erau încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din Ungaria.

Pentru că existau suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, polițiștii au solicitat sprijinul autorizat al reprezentaților Comisariatului Județean Teleorman, din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma analizei documentelor prezentate, au stabilit faptul că încărcătura supusă controlului nu îndeplinește condițiile legale de intrare pe teritoriul țării, iar șoferul nu deținea documentația necesară prevăzută de lege pentru transferul de deşeuri.

Din acest motiv, transportul cu pricina a primit interdicția de a intra în țara noastră.