19 octombrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

14.000 de kilograme de deșeuri ilegale, descoperite la frontieră

Un român de 43 de ani a fost prins, la punctul de trecere a frontierei Turnu Măgurele, că transporta mai multe tone de deșeuri. În urma unui control de rutină, polițiștii de frontieră au descoperit transportul suspect. Oamenii legii nu i-au permis șoferului intrarea pe teritoriul României și au întors transportul către firma de proveniență.

Un control de rutină efectuat de poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Teleorman a scos la iveală mai multe nereguli privind transportul unor deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră. Acestea au fost returnate societății expeditoare.

Mai exact, poliţiştii de frontieră de la Turnu Măgurele au efectuat, pe sensul de intrare în țară, un control specific asupra unui ansamblu rutier, condus de către un cetățean român, în vârstă de 43 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 13.980 de kilograme deșeuri din plastic. Pentru că au avut suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, oamenii legii au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Teleorman.

În urma verificărilor efectuate, s-a descoperit că în mijlocul de transport se afla o cantitate mai mică de deșeuri, decât cea menționată în documentele de transfer. Totodată, s-a constatat faptul că în autocamion se aflau deșeuri din plastic amestecate cu hârtie, carton, doze de aluminiu, dar și alte deșeuri municipale. Toate erau încărcate din Grecia și aveau ca destinație o societate comercială din țara noastră. Autoritățile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste deșeuri, întrucât pe timpul transferului este interzisă amestecarea lor, dar și pentru neconcordanțele privind cantitatea de deșeuri menționată în documentele de transfer și cea identificată fizic în mijlocul de transport.