Atenție, șoferi! Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate!

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate, din această vară, în Alexandria. Municipalitatea a achiziționat, recent, un utilaj de ridicat autoturisme și a declarat război mașinilor staționate în locuri nepermise. În acest fel, reprezentanții Primăriei speră să mai reducă din deficitul de locuri de parcare cu care se confruntă municipiul reședință de județ al Teleormanului.

Deficit de locuri de parcare

Alexandria se confruntă, în acest moment, cu un deficit de locuri de parcare de peste 7 hectare. Acest lucru înseamnă că mai bine de 4.000 de autoturisme din oraș nu au unde să fie staționate. Așa că municipalitatea caută încontinuu soluții pentru a rezolva această problemă.

”Lucrăm acum în 4 cartiere, cele mai mari din oraș. Principala preocupare a fost să realizăm locuri de parcare și sunt deja create în jur de 400 de locuri în plus față de ce era până acum. Asta este urgența, necesitatea imediată: să identificăm locații pentru parcare corespunzătoare și civilizate”, spune Victor Drăgușin, primarul Alexandriei.

Citește și: PARCĂRI CU PLATĂ ÎN MUNICIPIUL ALEXANDRIA! 2 LEI PENTRU ORA DE STAȚIONARE

Există chiar și un proiect, aprobat în Consiliul Local, de construire a unor parcări supraterane, însă acestea ar fi doar o rezolvare parțială, pentru că nu ar adăposti decât o mică parte din autoturisme.

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate

Problema locurilor de parcare este agravată și de faptul că mulți proprietari de mașini au creat adevărate târguri de profil chiar în oraș. În multe zone ale capitalei județului Teleorman, zeci de mașini scoase la vânzare sunt staționate ilegal pe marginea șoselelor. Din acest motiv, municipalitatea a luat decizia de a începe procedura de ridicare a tuturor autoturismelor parcate ilegal, chiar din această vară. Pentru aceasta s-a achiziționat o platformă de ridicare. Suma pe care proprietarul va trebui să o plătească pentru recuperarea mașinii este de 600 de lei, la care se mai adaugă încă 100 de lei pentru fiecare zi de ”găzduire” în spațiul amenajat pentru autoturismele ridicate.

În Alexandria sunt înmatriculate, în acest moment, în jur de 14.500 de autoturisme. Lor li se adaugă alte peste 1.000 de mașini înmatriculate în alte țări sau aflate în tranzit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *