22 ianuarie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Zona 100 din Alexandria se modernizează pe bani europeni

Zona 100 din Alexandria se modernizează pe bani europeni. Este vorba despre 4,3 milioane de lei pe care municipalitatea îi va folosi pentru ”Îmbunătățirea condițiilor infrastructurale pentru comunitatea din zona blocurilor 100 din municipiul Alexandria”.

Proiectul presupune reabilitarea structurii rutiere. Mai exact, demolarea structurilor rutiere existente si refacerea lor, realizarea unei retea de canalizare pluviala pentru preluarea si evacuarea corespunzatoare a apelor provenite din precipitatii, precum si refacerea in intregime a retelei de iluminat stradal. Totodata sunt prevazute amenajarea de spatii de joaca pentru copii (inclusiv dotarea acestora) si refacerea in intregime a mobilierului stradal si zonelor verzi cu imprejmuirile aferente.

Instalatii electrice. Pentru Zona 100 lucrarile de instalatii electrice de modernizare a iluminatului rutier si pietonal existent constau in inlocuirea stalpilor de iluminat existenti cu stalpi noi proiectati H=6m pentru iluminat rutier si stalpi noi proiectati H=4m pentru iluminatul locurilor de joaca echipati cu corpuri de iluminat cu LED pt eficientizarea iluminatului atat rutier cat si pietonal, coborarea cablurilor de joasa tensiune de pe stalpi in pamant.

Canalizare pluvial. Pentru colectarea apelor meteorice, de-a lungul strazilor proiectate s-au prevazut sisteme de canalizare pluviala alcatuite din conducte de canalizare, camine de vizitare si guri de scurgere care conduc apa pluviala la caminele existente din zona.

Mai mult decât atât, Primăria Municipiului Alexandria este beneficiară a proiectului „Educație pentru sănătate în comunitatea maginalizată din zona blocurilor 100 din Municipiul Alexandria”. Acest proiect fiind inclus în lista proiectelor prioritare, având o valoare în cuantum de 45.838,00 lei, cu TVA, finanțată de la bugetul local.

Obiectivul general al proiectului mai sus-menționat, constă în susținerea educației pentru sanatate la nivelul familiilor din comunitatea marginalizată din zona blocurilor 100 din Municipiul Alexandria, comunitate în care există populație aparținând minorității rome, prin furnizarea de servicii de educatie pentru sănătate prin igienă, incluzând servicii medicale de profilaxie și tratament oro-dentar destinate copiilor din zona urbană marginalizată identificata in Atlasul zonelor urbane marginalizate.