1 octombrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

accidente rutiere

Weekend plin de accidente rutiere! 9 răniți și doi morți

Weekend îndoliat și plin de evenimente rutiere pe șoselele din județul Teleorman. Două  persoane și-au pierdutr viața, iar alte 9 au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Medicul legist trebuie să afle cauzele morții

Multe accidente rutiere în acest wekend. Șirul evenimentelor rutiere a început încă de vineri, atunci când o persoană și-a pierdut viața. Nefericitul eveniment s-a petrecut între localitățile Guruieni şi Merişani.

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, cunoscut cu afecţiuni cardiace şi diabetice, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, într-o curbă la stânga, a pierdut controlul direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto care a fost transportat la morga Spitatului Județean de Urgență Alexandria în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Nici ziua de sâmbătă, 1 iulie nu a fost mai liniștită din punctul de evdere al evenimentelor rutiere.

Șoferul a fugit de la locul accidentului

Un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un  autoturism pe DN 52 Alexandria – Turnu Măgurel, a pierdut controlul volanului și a intrat în coliziune cu un pom situat pe partea stângă a drumului. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unui minor în vârstă de 16 ani, pasager în autoturism, acesta fiind transportat în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Polițiștii s-au deplasat la domiciliul tânărului unde l-au testat  cu aparatul etilotest al cărui rezultat a indicat o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de părăsirea locului accidentului fara încuviințarea organelor de politie, conducerea autoturism sub influența alcoolului și vătămare  corporală ușoară, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Atenție la pietoni

Și nu a fost singurul accident din acea zi. Câteva ore mai târziu, o femei în vârstă de 66 de ani ajungea la spital după ce a fost lovită de un autoturism. Din păcate, vina îi aparține în totalitate. a Traversat prin loc nepermis.

”În timp ce un bărbat în vârstă de 45 ani din comuna Nanov, județul Teleorman conducea un autoturism pe DN 6 a accidentat o femeie în vârstă de 66 ani din comuna Nanov care se angajase în traversarea DN 6 prin loc nepermis și fără să se asigure. Ambele persoane implicate în evenimentul rutier au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Teleorman.

În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Din păcate, cel mai multe și mai grave accidente rutiere au avut loc în ziua de duminică.

Viteza costă

Primul dintre l a avut loc pe DN 65 E. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 21 de ani din comuna Troianul care a condus un autoturis pe DN 65 E, din direcția Roşiorii de Vede-Troianul. Lipsa de xperiență a conducătorului auto și-a spus cuvântul. Acesta nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu trei copaci din afara părții carosabile.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, urmând a se propune soluție prin parchet.

A decedat pe patul de spital

Un biciclist a fost izbit în plin de un tractor care nu a mai putut fi controlat. Nenorocirea s-a produs  pe DJ 653, în comuna Dracea.

”Un bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Dracea conducea un tractor pe DJ 653, în comuna Dracea, în direcția de mers comuna Crângu – comuna Putineiu. La un moment dat s-a angajat în depășirea unui biciclist, un bărbat în vârstă de 83 de ani din comuna Dracea care se deplasa în aceeași direcție de mers și ajungând în dreptul acestuia, din cauza unor defecțiuni tehnice la mecanismul de direcție, tractorul a virat brusc la dreapta, fără a mai putea fi controlat de conducătorul auto, lovind biciclistul, după care și-a continuat deplasarea intrând în curtea unui imobil.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a biciclistului care a fost transportat la spital unde a decedat la camera de gardă”, se precizează în comunicatul Poliției Teleorman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Multe accidente rutiere

Alte 3 accidente rutiere au avut loc, unul pe DJ 653, în comuna Salcia. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto și a unui alt pasager, cei doi fiind transportați la spital în vederea acordării de îngrijiri medical. Cel de-al doilea pe D.J.701, pe raza comunei Siliștea. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto și a unei alte pasagere, acestea fiind transportate la spital în vederea acordării de îngrijrii medicale. Iar ultimul s-a petrecut pe D.J. 504, pe raza comunei Trivalea Moșteni. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a unui conducător de moped care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijri medicale.