27 noiembrie 2020

TR News

Stiri din Teleorman

Vizită de lucru în Israel

Vizită de lucru în Israel. Aleșii teleormăneni, discuții cu omologii lor

Vizită de lucru în Israel. O delegație a Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a efectuat, zilele trecute, o vizită de lucru în Israel. Acțiunea și-a propus valorificarea potențialului de dezvoltare a relațiilor româno-israeliene creat de formatul de cooperare P2P, precum și o abordare comparativă a legislației din cele două țări pe segmentul de activitate al comisiei.

Programe de asistență socială în Israel

Delegația română a efectuat, printre altele, o deplasare în zona de sud a Israelului, unde a vizitat satele Ruah Midbar și Ogen Kehliati. Aici, cu sprijinul unor fundații, se desfășoară programe de asistență socială pentru copii aflați în dificultate, tineri care necesită reabilitare, persoane cu dizabilități sau familii defavorizate.

Vizită de lucru în Israel”În principal, atât demnitarii români, cât și cei israelieni au adus în prim plan nivelul excelent al dialogului dintre Romania și Statul Israel, aniversarea, anul acesta, a 70 de ani de relații diplomatice româno-israeliene neîntrerupte, implicarea reciprocă în susținerea dinamicii pozitive a legăturilor dintre Camera Deputaților și Knesset, în cadrul formatului de lucru P2P, proiectul privind deschiderea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și a Holocaustului din România, contextul de securitate din zona Orientului Mijlociu și evoluțiile de ultim moment”, explică deputatul de Teleorman, Violeta Răduț, unul din membrii delegației române.

Vizită de lucru în Israel. Relocarea Ambasadei, subiect de discuții

Vizită de lucru în IsraelUn alt subiect de discuții a fost relocarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe parcursul tuturor întrevederilor, oficialii israelieni au apreciat anunțul Guvernului României privind demararea discuțiilor în acest sens, au mulțumit pentru susținerea arătată în demersurile întreprinse de Statul Israel și au subliniat importanța realizării acestui lucru, ca o recunoaștere stării de fapt.

Problemele sociale, pe ordinea de zi

În ceea ce privește agenda specifică domeniului de activitate al Comisiei,  cele două părți au abordat subiecte punctuale precum: legislația privind asistența maternală, beneficiile sociale pentru persoanele cu dizabilități, reforma asistenței pentru persoanele în vârstă, sistemul de asigurări sociale din Israel, relaționarea în domeniul pensiilor pentru originarii din România care trăiesc acum în Israel, mișcarea sindicală și codul muncii din Israel, drepturile salariaților, fenomenul brain drain.