7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Violeta Răduț: ”PSD va vota prelungirea stării de urgență doar în anumite condiții”

PSD va vota prelungirea stării de urgență doar în anumite condiții, avertizează deputatul teleormănean Violeta Răduț. Aceasta spune că, înainte să vină cu un nou decret de prelungire a stării de urgență în România, președintele trebuie să dea o serie de explicații în fața românilor.

”Până acum, românii, în majoritatea lor, s-au conformat deciziilor impuse de guvern. În schimb, guvernul nu s-a „conformat” sub nicio formă măsurilor ce ar fi trebuit luate astfel încât, după criza din sănătate, să nu ne confruntăm și cu o acută criză economică”, spune deputatul Violeta Răduț.

PSD se hotărăște miercuri dacă votează prelungirea stării de urgență

Deputatul teleormănean spune că partidul din care face parte va hotărî miercuri dacă își dă acordul în Parlament pentru prelungirea stării de urgență pe care Președintele Klaus Iohannis a anunța-o deja.

”Până miercuri, PSD va hotărî dacă va vota în Parlament decretul prezidențial de prelungire a stării de urgență, pentru că ceea ce a făcut guvernul până acum a fost doar să abuzeze de încrederea pe care i-a acordat-o Parlamentul. A refuzat dialogul la care a fost invitat cu Parlamentul, la inițiativa PSD, pentru realizarea unui Plan național. A preluat prost unele inițiative parlamentare. A refuzat să transmită informații Parlamentului și mass-media cu privire la evoluția pandemiei și la modul în care a fost gestionată situația până acum. A restrâns abuziv drepturi și libertăți, fără a lua măsuri de control asupra transmiterii virusului (testarea pe scară largă). Nu a luat măsuri de sprijinire a economiei și a agriculturii. A făcut o lungă serie de gafe și greșeli care ar fi putut fi evitate dacă ar fi existat un minim dialog politic și instituțional cu Parlamentul. De aceea, PSD va cântări serios decizia pe care o are de luat și va pune în prim plan sănătatea și siguranța cetățenilor”, a declarat Violeta Răduț.

PSD impune condiții pentru a vota prelungirea stării de urgență

”Dar, Guvernul și președintele trebuie să însoțească cererea de prelungire a stării de urgență de următoarele elemente obligatorii:

– transparență totală în privința informării, deciziilor și achizițiilor.

– declanșarea testării pe scară largă.

– măsuri concrete pentru susținerea economiei și a populației.

– proiectele de investiții publice ce vor fi demarate pentru repornirea economiei.

– măsuri urgente pentru sprijinirea agriculturii românești”, a conchis deputatul teleormănean.

Potrivit procedurilor, Parlamentul trebuie să încuviințare prelungirea stării de urgență, în termen de 5 zile de la declararea acesteia.