19 octombrie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Violeta Răduț: Guvernul nu are bani pentru dublarea alocațiilor pentru că și-au bătut joc de banii publici

Deputatul PSD de Teleorman, Violeta Răduț lansează un atac dur la adresa Guvernului. Aceasta îi acuză pe reprezentanții Executivului că și-au bătut joc de banul public, în loc să crească alocațiile copiilor.

”Cum să aibă Guvernul bani pentru dublarea alocațiilor atâta timp cât ei și-au bătut joc de banii publici?”, este întrebarea pe care și-o pune deputatul PSD de Telorman, Violeta Răduț. Aceasta lansează un atac extrem de dur la adresa Guvernului Orban.

„Cum să aibă Guvernul bani pentru dublarea alocațiilor atâta timp cât ei și-au bătut joc de banii publici? Și nu oricând, ci în plină pandemie de coronavirus.

Un raport al Curții de Conturi în urma unui control la Ministerul Sănătății a scos la lumină o serie de nereguli, chiar din sfera penalului. Guvernanții au fost ocupați cu jefuirea efectivă bugetului public: au cumpărat măști cu adaos comercial de 71%, alcoolul sanitar, componentele izoletelor au fost cumpărate la prețuri umflate și de 12 ori; ba chiar, la alcool sanitar au făcut și “inginerii economice tip bișnițari”: au plătit flacoane de 1 litru, dar au recepționat flacoane de 500 ml!

Nici măcar ajutorul umanitar pentru Republica Moldova, cu care se împăunau pe la televiziuni, nu a scăpat de nereguli: au făcut recepții de produse înainte să semneze contracte, recepțiile nu au respectat prevederile legale, unele dintre produsele care au făcut obiectul ajutorului umanitar nu se regăseau și în documente.

Curtea de Conturi ne-a confirmat o realitate cruntă: erorile și abaterile de la legalitate săvârșite de guvernul liberal sunt de natură penală! Guvernul liberal a furat din banii publici, din banii copiilor, ai pensionarilor! Guvernul liberal îi fură pe români!”, spune deputatul Răduț.