Un tânăr de 32 de ani a murit din cauza virusului gripal! Nu era vaccinat

vaccin

Virusul gripal face a doua victimă în județul Teleorman. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 32 de ani. Tânărul a murit în această dimineață din cauza virusului gripal. Băiatul nu fusese vaccinat antigripal.

Medicii au confirmat decesul

Specialiștii de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au decesul.

”Deces nou confirmat cu virus gripal. Bărbat în vârstă de 32 de ani, din judeţul Teleorman, confirmat cu virus gripal tip A, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal”, se arată într-o informare a CNSCBT.

Peste 27.000 de doze de vaccin

Menţionăm ca la nivelul judeţului Teleorman s-au distribuit un număr de 27.200 doze de vaccin antigripal, încă de la începutul sezonului, din luna octombrie 2018.

Numărul total al persoanelor decedate în urma îmbolnăvirii cu virusul gripal este de 72.

Cum se manifestă?

Gripa este o afecţiune respiratorie contagioasă, provocata de virusurile gripale. Poate avea consecinţe moderate până la severe, conducand uneori chiar la deces. Gripa este diferită de o răceală, debutează brusc şi violent, în timp ce simptomele răcelii cresc gradual în intensitate.

În gripă, perioada de incubaţie variază între 1 şi 4 zile. Adulţii pot infecta alte persoane încă dinainte de debutul simtomelor. De obicei, perioada de contagiozitate durează până la 7 zile de la debutul simptomelor, însă poate depăşi o săptămână în cazul anumitor persoane, în special copii de până la 5 ani şi persoane cu un sistem imunitar slăbit.

Gripa se caracterizează prin febra, cefalee, stare generală de rău, tuse neproductivă, dureri în gât. În cazul copiilor, gripa este adesea asociată cu otita medie, greaţă şi vărsături.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *