20 iunie 2021

TR News

Stiri din Teleorman

Trei pakistanezi au fost prinși că munceau ilegal în județul Teleorman

Județul Teleorman a devenit atractiv pentru cetățenii străini. 3 bărbați, din Pakistan, au fost depistați în timp ce munceau fără forme legale, la o societate comercială din județul Teleorman.

Polițiștii de imigrări din Teleorman, în cooperare cu inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman, au efectuat o acțiune pentru prevenirea și combaterea muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competență.

Astfel, în urma controlului efectuat la o societate comercială de pe raza județul Teleorman, au fost depistați 3 cetățeni din Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, care desfășurau activități lucrative fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal în România și, deși au obținut  drept de ședere temporară pe teritoriul României în scop de angajare, ca lucrători permanenți la o societate comercială, desfășurau activități lucrative la o altă societate comercială  de pe raza județul Teleorman, fără forme legale.

Pakistanezii au primit ordin de returnare

Urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au procedat la revocarea dreptului de ședere temporară al străinilor și le-au emis acestora decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, se vor dispune măsurile legale privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.