7 decembrie 2022

TR News

Stiri din Teleorman

Tone de deșeuri strânse de la marginea pădurilor din Alexandria

Lipsa de bun simt îi face din unii dintre semenii noștri să lase impresia că nu fac parte din specia umană sau că sunt atât de inconștienți încât consideră că nu trebuie respectată curățenia decât în propria locuință, pe când în locurile publice, nu! Comportamentul acesta grotesc lasă mormane de gunoi, care se pot vedea oriunde. Voluntarii au strâns din zonele limitrofe ale municipiului Alexandria aproximativ 5 tone de gunoaie.

Primăria municipiului Alexandria a desfășurat o ampla acțiune de voluntariat având ca scop ecologizarea zonelor limitrofe Municipiului Alexandria. La acțiune au participat peste 100 de funcționari și angajați din serviciile publice și societățile subordonate Consiliului Local și au strâns 1 tonă deșeuri reciclabile și 4 tone deșeuri reziduale.

Au fost salubrizate: zona podul vechi peste Râul Vedea; zona capătul Str. Doctor Stâncă, pe partea dreapta mergând spre pasarela peste Râul Vedea; zona Izvor-Pasarelă peste Râul Vedea; zona capătul Str. C. Brâncoveanu spre Râul Vedea; zona centura Alexandria-Poroschia și zona capătul Str. Agricultori (centura Alexandria-Poroschia).

Sunt lăudabile aceste acțiuni, dar din păcate în fiecare an vorbim despre salubrizarea acelorași zone. Unii curăță, iar alții, imediat după plecarea echipelor de la salubritate sau voluntarilor încep să arunce iar gunoaie la marginea pădurilor. Ar fi momentul ca reprezentanții Primăriei Alexandria să facă mai mult decât să curețe gunoiul lăsat de alții.

Acțiunile vor continua prin campania de colectare gratuită a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice, dar și a deșeurilor voluminoase de mobilier.